Slovenija

Kakšni so jedilniki znanih slovenskih zapornikov?

Planet TV/B.K.
22. 1. 2015, 09.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slovenski zaporniki največkrat jedo makaronovo meso, musaka, pasulj, bograč, ragu in mesne kroglice.

Planet TV

Hilda Tovšak, ki je za zapahi zaradi podkupovanja, zlorab položaja in oškodovanja Vegrada, uživa zaporniško hrano že leto in pol. Bojda ni izbirčna, ob nedeljah pa si rada privošči hrano iz konzerv.

Milko Škoberne, prvi pravnomočno obsojeni sodnik v Sloveniji, je prvi zaporniški obrok dobil ta ponedeljek. Izbiral je lahko med svinjsko in puranjo pečenko ter zelenjavnim zrezkom, za prilogo sta bila krompir in solata.

Iz istega jedilnika kot Škoberne izbirajo tudi Tone Krkovič, Ivan Črnkovič in Boško Šrot.

Tistim, ki določene hrane ne jedo – zaradi verskih ali drugih razlogov, v skladu z zmožnostmi zavoda zagotovijo ustrezno prehrano. Bolni obsojenci pa dobivajo hrano po navodilih zdravnika.