Slovenija

Kakšni so jedilniki znanih slovenskih zapornikov?

Planet TV/B.K.
22. 1. 2015, 09.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slovenski zaporniki največkrat jedo makaronovo meso, musaka, pasulj, bograč, ragu in mesne kroglice.

Planet TV

Hilda Tovšak, ki je za zapahi zaradi podkupovanja, zlorab položaja in oškodovanja Vegrada, uživa zaporniško hrano že leto in pol. Bojda ni izbirčna, ob nedeljah pa si rada privošči hrano iz konzerv.

Milko Škoberne, prvi pravnomočno obsojeni sodnik v Sloveniji, je prvi zaporniški obrok dobil ta ponedeljek. Izbiral je lahko med svinjsko in puranjo pečenko ter zelenjavnim zrezkom, za prilogo sta bila krompir in solata.

hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo

Iz istega jedilnika kot Škoberne izbirajo tudi Tone Krkovič, Ivan Črnkovič in Boško Šrot.

Tistim, ki določene hrane ne jedo – zaradi verskih ali drugih razlogov, v skladu z zmožnostmi zavoda zagotovijo ustrezno prehrano. Bolni obsojenci pa dobivajo hrano po navodilih zdravnika.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja