Slovenija

VIDEO: Slovenec, ki naj bi na letalu grozil z bombo, je pripadnik Hare Krišne

Črt Kaker
16. 1. 2015, 11.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slovenski inženir Adi Sveckor s Prevalj, ki naj bi potniku v Rimu dejal, da je na letalu bomba, naj bi bil pripadnik verske skupnosti Hare Krišna, nam je sporočil bralec. Več o tem v sobotni tiskani številki Časnika SVET24.

Facebook

V sredo ob 18.45 bi moralo z rimskega letališča Fiumicino proti Dunaju poleteti letalo družbe Niki, a do vzleta ni prišlo. Med vožnjo proti vzletni stezi je namreč po poročanju italijanskih medijev italijanski potnik slovenskega inženirja vprašal, kakšen elektronski pripomoček ima v roki. Slednji je odgovoril, da je to pedometer (gre za napravo za štetje korakov), s pomočjo katerega bo aktiviral bombo, ki je na letalu.

Arhiv Svet24

Ko je policijska protiteroristična enota pregledala zunanjost letala, je kapitan pristopil do Slovenca in ga vprašal, ali morebiti nasprotuje izkrcanju potnikov.

Prestrašeni potnik je nemudoma obvestil kapitana letala, slednji pa kontrolni stolp, ki je nemudoma zaprl največje italijansko letališče. Letalo so preusmerili na samoten del letališča, v nekaj minutah pa so ga obkolili možje v modrem. Hostese so medtem mirile potnike z besedami, da bo imelo letalo zaradi manjših tehničnih težav zamudo pri vzletu. Ko je policijska protiteroristična enota pregledala zunanjost letala, je kapitan pristopil do Slovenca in ga vprašal, ali morebiti nasprotuje izkrcanju potnikov. Ta je po nekaj minutah privolil in letalo je nato v miru zapustilo 81 potnikov. Ko je bilo letalo prazno, so do njega pristopili policisti in ga aretirali, so zapisali italijanski mediji. Preiskovalci so medtem preiskali letalo in kovčke, a niso našli nobenega eksplozivnega sredstva. Letalski promet so ponovno sprostili nekaj po 22. uri, let pa iz varnostnih razlogov odpovedali.

Arhiv Svet24

Slovenski inženir je pozneje na policijski postaji preiskovalcev dejal, da je šlo za nesporazum, saj je potnik, ki je nato obvestil kapitana, narobe razumel njegove besede. Včeraj so iz Mladike, kjer ime sedež zunanje ministrstvo, sporočili, da je bil v incidentu na rimskem letališču udeležen slovenski državljan. Dodali so, da je moški trenutno v priporu, nadaljnji koraki pa so odvisni od pristojnih italijanskih organov. Iz slovenskega veleposlaništva v Rimu so sporočili, da se slovenski državljan še ni obrnil na njih, da bi mu nudili kakršnokoli pomoč. Slovenca pa so po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa že kazensko ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov