Slovenija

Pasji kaksi – novi piškoti za vaše kosmatince

R.T.
8. 9. 2014, 11.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na trg prihajajo novi pasji keksi, oziroma, Pasji kaksi. To so pasji piškoti, pripravljeni iz naravnih bio sestavin, ki posebej blagodejno vplivajo na prebavo psov.

Kristijan Žontar
Posebnost je, da vsebujejo surova semena sončnic, ki jih psi ne prebavijo in jih tako še cele izločijo. Na mestu, kjer kosmatinec opravi potrebo, tako čez čas zacveti sončnica. Tako kot lastniki psov svoje štirinožne prijatelje nagrajujejo in razveseljujejo s priboljški (piškoti), bodo lastnike in mimoidoče sedaj razveseljevale sončnice.

Preteklo sredo zjutraj je bil za nekaj Ljubljančanov jutranji sprehod s psom še posebej prijeten. Na precej mrzlo in megleno jutro so bili namreč povabljeni na predstavitev novih priboljškov za svoje štirinožne prijatelje. Za slednje je bila na voljo degustacija Pasjih kaksov, za prve pa dišeča jutranja kava. Vabilu se je odzvalo precej ljubiteljev kosmatincev, med njimi tudi naši estradniki. Zakaj pa ne, saj je bil namen dogodka trojno pozitiven: prijetno jutranje druženje, »posončevanje« travnika, poleg tega pa tudi zaradi zbiranja prostovoljnih prispevkov za Zavetišče Gmajnice.

Kristijan Žontar

Pobiranje kakcev?

Lastniki psov, predvsem tisti v mestih in gosteje naseljenih okoljih, so se sicer, pohvalno, v zadnjih letih v veliki večini navadili pospravljati kakce za svojimi štirinožnimi prijatelji. Posebni zeleni kontejnerji in »pasjeljubci«, opremljeni z majhnimi vrečkami, niso na sprehodih nobena posebnost več. To »novo kulturo« podpirajo tudi pri znamki Pasji kaksi, saj pravijo, da »vse lastnike psov pozivajo, da v urbanih in kultiviranih okoljih, skladno s predpisi, pasje iztrebke počistijo oz. jih odvržejo v za to namenjene kontejnerje. Drugače pa je s prostori, ki niso kultivirani, so zapuščeni, opusteli, zasebni, samotni in odmaknjeni od ¬urbanih središč, torej prostorih, kjer lastniki pse smejo spustijo s povodcev. To so kraji, kjer iztrebkov ni treba pobirati. Tu bodo zaradi Pasjih kaksov med zelenjem in grmovjem zasijala sonca.«

Dragi kuža, pripelji svojega človeka!

Pravzaprav pa na dogodek niso bili povabljeni lastniki, temveč njihovi psi. Lastniki, na katere je bilo vabilo naslovljeno, so bili namreč naprošeni, da pošto predajo svojim kužkom. Vabilo, ki mu je bil priložen Pasji kaks, se je glasilo: Dragi kuža, pošiljamo ti nekaj novega: zdrav priboljšek, ki je prijazen do tvoje prebave in naše narave. Ko poješ Pasji kaks, narejen iz samih zdravih bio eko sestavin, ne boš samo dobro kakal, ampak tudi polepšal okolje. Kaksom smo namreč po pečenju dodali semena, iz katerih zrastejo sončnice. Vabimo te, da pripelješ svojega človeka na sprehod na Šišenski travnik. Zate smo pripravili degustacijo pasjih piškotov, za tvojega človeka pa kavo in klepet. Veseli bomo, če boš pred sprehodom pohrustal Pasji kaks in skupaj s svojimi kosmatimi kolegi po polju posejal prve sončnice. Da bomo veselo vzdušje razširili tudi med naše pasje prijatelje v Zavetišču Gmajnice, bomo na dogodku zanje zbirali prostovoljne prispevke.

Kristijan Žontar

Pekarna Hov Hov

Pasji keksi nastajajo v Pasji pekarni Hov Hov, ki jo je pred dobrim letom iz ideje, ki se je razvila iz ljubezni do lastne psičke, v uspešno poslovno stvarnost prenesla Mariborčanka Nastja Verdnik. V njeni pekarni se pečejo piškoti, ki so popolnoma naravni, saj ne vsebujejo umetnih konzervansov, barvil niti ojačevalcev okusa. Prav tako ne vsebujejo soli in sladkorja. Vsebujejo meso in zelenjavo slovenskega porekla, pri čemer uporabljajo le kakovostne kose mesa. V njihovih priboljških tako ne boste našli kostne moke, stranskih mesnih produktov, dodatnih maščob in pepela. So nizkokalorični, primerni za vse velikosti in starosti kužkov. Posebno pozornost pa namenjajo tudi temu, da so proizvodi primerni za pse z alergijami in dietami. Pasji kaksi so poleg sončničnih na voljo tudi s konopljinimi in lanenimi semeni.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov