Slovenija

Živalski policist plava po Dravi že 20 ur

U.K.
2. 7. 2014, 16.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Živalski policist želi z zahtevnim plavalskim podvigom povečati prepoznavnost prve uradne Živalske policije v Sloveniji.

Aleksander Kamenik, ki je včeraj zvečer ob 20. uri začel s 48-urnim hiper-plavalskim maratonom, po reki Dravi plava že 20 ur. Zaenkrat se počuti dobro in računa na to, da bo zahtevno plavalsko preizkušnjo opravil v načrtovanih okvirjih. Najbolj zahtevna bo današnja noč in zadnjih nekaj ur. Po zadanem načrtu bo na kopno spet stopil jutri, torej 3.7., ob 20. uri zvečer.
Težave mu povzroča za ta čas izredno mrzla Drava, ki meri 15°C (lani v tem času jih je merila 20°C). V ta namen ima oblečene kar tri plavalne obleke različnih debelin, ki jih je pred plavanjem nadel na telo, močno namazano s posebno vitaminsko kremo. Ta ni nujna samo zaradi zaščite pred mrazom, ampak tudi zaradi trenja obleke po koži, ki mu lahko zaradi dolgotrajnega ponavljanja gibov močno poškoduje povrhnjico. Zaradi potrebnih potapljaških oblek ima na sebi oprtan tudi svinčen pas, ki izničuje plovnost plavalca. Na nogah ima plavutke, brez katerih bi bilo plavanje zaradi pretoka reke Drave nemogoče. Med plavanjem si mora vsakih nekaj ur nujno zamenjati očala, da mu le ta ne poškodujejo kože okrog oči.
Na čolnu ima Aleksander Kamnik večjo zalogo izotoničnih napitkov in energijskih čokoladic, ki bodo njegova hrana tekom celotnega hiper-plavalskega maratona. Med plavanjem si namreč ne more privoščiti stranišča, zato je bil že dan pred plavanjem tešč. Kot nujno osebno higieno si bo med plavanjem nekajkrat umil zobe, s čimer si bo iz ust odstranjeval mah.
Z namenom, da celotno telo obremenjuje čim bolj enakomerno, plava vse plavalske tehnike (kravl, žabico, hrbtno itd.). Nenehno pa delajo noge, zaradi česar so podvržene močnim krčem.
Zahtevnega plavanja se je Aleksander Kamenik, ki je obenem tudi živalski policist, lotil z namenom povečanja prepoznavnosti prve uradne Živalske policije v Sloveniji ter zagotovitve ustreznih finančnih in materialnih sredstev za njeno nemoteno delovanje ter oskrbo več kot 60 živali v centrih, ki jim društvo nudi oskrbo. Na Lentu je na Usnjarski ulici 7 v ta namen začel deloval tudi zbirni center, kjer lahko ljudje pustijo svoje prispevke v obliki denarne pomoči ali hrane za živali. Za vse, ki ne bodo obiskali Lenta, pa bi želeli prispevati prepotrebna finančna sredstva, je na voljo odprt TRR račun - dostopen na spletni strani www.zivalska-policija.si. S predhodnim klicem na številko Živalske policije 070 500 614 pa je mogoča tudi dostava na dogovorjeno lokacijo.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov