Slovenija

Območje Elektra Celje: še več odjemalcev brez elektrike

STA/N.J.
6. 2. 2014, 10.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na območju Elektra Celje se je od srede popoldne do danes zjutraj vnovič povečalo število odjemalcev, ki nimajo zagotovljene dobave električne energije. Teh je bilo danes ob 7. uri okoli 3500, v sredo popoldne pa je bila dobava motena pri okoli 2400 odjemalcih. Največ težav je v Šaleški in Savinjski dolini ter na Koroškem.

STA

Oskrba z električno energijo je motena pri 1212 odjemalcih na območju Šaleške doline, v Savinjski dolini je motena pri 1364 odjemalcih, na Koroškem pri 604 odjemalcih in na območju Mirne Doline pri 304 odjemalcih. Kot so danes sporočili iz Elektra Celje, se zaradi otoplitve in posledično taljenja ledenih oklepov pojavljajo nove okvare, ljudi pa opozarjajo, naj se ne zadržujejo na območjih električnih napeljav in naj ne poskušajo sami odstranjevati poškodovanih žic, kablov ali drogov.

Načrtovana popravila

Danes glede na doslej znane okvare načrtujejo popravila električnih vodov na območju Slovenj Gradca (Razbor, Golavabuka, Legen Sedlar), Dravograda (Trbonje, Sv. Daniel), Vuzenice (Orlica, Požarski Jarek), Raven na Koroškem (Rimski vrelec, Uršlja gora) in Velenja (Lokovica, Ravne pri Šoštanju, Topolšica, Paka, Andraž, Skorno, Solčava). Na terenu je prek 280 delavcev Elektra Celje, pomagajo jim druge intervencijske službe, gradbinci in domačini.

Elektru Celje pri vzpostavljanju ponovnega napajanja pomembno pomagajo agregati, ki jih nameščajo. Nekaj so jih dobili iz Avstrije, nekaj od Slovenske vojske, agregate so prispevali tudi kooperanti, nekatera podjetja, enega tudi Bolnica Celje, podjetje pa ima tudi nekaj svojih agregatov.

Še vedno brez pouka

Zaradi posledic ujme na Koroškem še vedno ni pouka na podružnični osnovni šoli Ojstrica, tam tudi ni odprt vrtec. Vrtec je še vedno zaprt tudi v Kotljah in na Lešah, prav tako so še naprej zaprte nekatere enote vrtcev na območju velenjske občine, varstvo otrok pa je preusmerjeno na odprte enote. V okviru vrtca Šentjur poslujejo vse enote, razen enoti Kalobje in Slivnica, na območju Mozirja pa ne deluje enota Rečica, kažejo zbrani podatki šolskega ministrstva.

Nova nesreča: na vozilo padel led

Policisti Policijske uprave (PU) Celje pa so vnovič obravnavali nesrečo zaradi z vozil padajočih kosov ledu. O nesreči so bili policisti obveščeni v sredo ob 8. uri, zgodila pa se je na avtocesti med Šentrupertom in Šempetrom. Povzročil jo je voznik neznanega vozila, ki je najverjetneje vozil iz smeri Celja proti Ljubljani. S tega neznanega vozila je na osebno vozilo, v katerem je bilo pet oseb, padel večji kos ledu. Vseh pet oseb se je v prometni nesreči lažje poškodovalo.

Kot so sporočili iz PU Celje, morebitne očividce prometne nesreče prosijo za podatke o nesreči. Pokličejo lahko na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan