Slovenija

Na območju Elektra Celje brez elektrike še nekaj več kot 3000 odjemalcev

STA/mv
5. 2. 2014, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na območju Elektra Celje je bilo ob 12. uri brez elektrike 3108 odjemalcev, ob 7. uri zjutraj pa je bilo brez napajanja 3895 odjemalcev. Oskrba z elektriko je tako motena pri 1150 odjemalcih na Koroškem, pri 1700 odjemalcih v Šaleški in Savinjski dolini, pri 181 odjemalcih na Frankolovem in pri 77 odjemalcih na območju Sevnice.

Arhiv Svet24

Še vedno je največ težav na območju Velenja, Savinjske doline, Koroške, na Celjskem in sevniškem območju. Zaradi otoplitev in posledično taljenja ledenih oklepov se pojavljajo nove okvare, so sporočili iz Elektra Celje. Določene agregate Elektro Celje premešča na druge transformatorske postaje, predvsem odjemalcem, ki so že dlje časa brez napajanja električne energije. Prejeli so še nekaj dodatnih agregatov iz sosednjih držav. "Današnja malenkostna otoplitev vremena je povzročila taljenje ledenih oklepov z dreves in tudi z daljnovodov. Zato opozarjamo, naj se ljudje ne zadržujejo na teh nevarnih območjih," navajajo v podjetju.

Na delu še vedno 80 gasilcev

Opozarjajo tudi, da je treba z napravami ravnati, kot da so pod napetostjo. Ljudje naj sami ne poskušajo odstranjevati poškodovanih žic, kablov ali drogov, zaposleni v Elektro Celje pa se bodo odzvali v najkrajšem možnem času, da zaščitijo in sanirajo škodo. Če ljudje uporabljajo agregate, teh ne smejo uporabljati v zaprtih prostorih, ker je možnost zastrupitve, so še opozorili. Iz celjske občine pa so sporočili, da je sprehajalna pot ob Šmartinskem jezeru zaradi vremenskih razmer nevarna in delno zaprta. Pot je na delu od kopališča Runtole do pregrade neprehodna, zato jo je vzdrževalec poti zaradi nevarnosti zaprl. Posledice ledene ujme na območju Velenja  si je danes ogledal obrambni minister Roman Jakič, so sporočili z velenjske občine, kjer je na delu še vedno okoli 80 gasilcev. Vzdrževalci cest se ob pomoči gasilcev in predstavnikov Slovenske vojske trudijo vzpostaviti prevoznost ceste Velenje-Polzela in seveda ohranjati prevoznost vseh drugih cest.

Pouk v četrtek bo potekal kot običajno

Tudi v četrtek bo pouk v vseh velenjskih šolah potekal kot običajno. Pouk bo mogoč tudi v podružničnih osnovnih šolah Cirkovce in Plešivec, ki jima bodo vojska in gasilci zagotovili agregata. Zaradi še vedno velike nevarnosti lomljenja vej in podiranja dreves ter težav pri zagotavljanju prevoznosti cest organiziranega šolskega prevoza tudi v četrtek ne bo. Tako lahko vsi učenci, ki se v šolo vozijo, ostanejo doma. Tudi starše otrok, ki v šolo prihajajo peš, velenjska občina ponovno poziva, da sami presodijo, ali je otrokova šolska pot dovolj varna, da bodo otroka napotili v šolo. Tudi varstvo predšolskih otrok bo ponovno zagotovljeno v vseh enotah Vrtca Velenje, razen v enoti Cirkovce. Telefonska številka Civilne zaščite Mestne občine Velenje, na katero lahko občani še vedno sporočajo vse informacije v zvezi s posledicami izrednih vremenskih razmer v tej občini in težave, s katerimi se morebiti srečujejo, je 041 793 645. Iz šoštanjske občine pa so sporočili, da bo tudi v četrtek pouk potekal kot običajno, vendar šolskih prevozov še ne bo. Ceste po občini so večinoma že očiščene in prevoze, zaradi padanja dreves pa še vedno nevarne, zato občina šolskih prevozov ne bo izvajala.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov