Slovenija

Rosvita Pesek po muki pred kamero in pred zasloni: »Rupurut je prijel.«

Simon Rosc
1. 2. 2014, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nova in z velikanskim pompom vpeljana informativna oddaja nacionalne televizije Tarča se je v četrtek, ko je bila za voditeljico iz trojčka Slavko Bobovnik, Igor E. Bergant in Rosvita Pesek na vrsti Rosvita, pokazala v najbolj grozljivi podobi do zdaj.

Mediaspeed

Da ne bo pomote. Pod oznako grozljivo nikakor ne sodi voditeljica. Na temo 25 milijard evrov oziroma 73 odstotkov bruto domačega proizvoda slovenskega dolga je bila izvrstno pripravljena in opremljena z vsemi potrebni številkami, domačimi in mednarodnimi ocenami in predvidevanji. Če v zakup vzamemo še eleganten črn kostim, visoke pete in novo mladostno pričesko, tokrat zdrži celo pohvala ''ertevejevskim'' stilistkam.

Mediaspeed, STA
A v oddaji, v kateri naj bi se kresala mnenja o aktualnih političnogospodarskih temah, se tokrat iskriti pač ni moglo, saj se povabilu niso odzvali ne aktualni finančni minister dr. Uroš Čufer, ne ekonomist dr. Mojmir Mrak, ne prvak SDS Janez Janša, tudi soočenje dveh nekdanjih finančnih ministrov je padlo v vodo. Voditeljici sta tako na milost in nemilost, potem ko se je oddaja začela s polurno zamudo, ostala le nekdanji finančni minister dr. Franci Križanič in poslanec Bojan Starman. Čeprav oba stokovnajaka, sta v v dvoje žal zalegla premalo za vsa vprašanja, ki jih je imela voditeljica pripravljena za četico finančnih stokovnjakov, ki se ji je obetala.
Zadnja Tarča je po mnenju virov s televizije samo odraz realnega stanja: politiki so kljub resnim problemom neodzivni, Tarča pa v razsulu, saj imajo že od vsega začetka kadrovske težave, oddaja nima niti svojega urednika niti stalnega voditelja. Z gosti se neposredno dogovarja kar odgovorna urednica informativnega programa Kesnija Horvat Petrovčič – le da ji je to do zdaj uspevalo bolje kot pretekli četrtek, ko so zadnje odpovedi voditeljico šokirale v času, ko bi se morala oddaja začeti.
S februarjem naj bi tarča le dobila urednico Špelo Šipek, ki je za lep denar, o katerem Bobovnik, Peskova in Bergant menda lahko samo sanjajo, prestopila s POP TV, koliko gledalcev Tarči ostaja po vseh fiaskih, pa je veliko vprašanje.

In kaj na četrtkov teve triler pravi tista, ki je morala po kostanj v žerjavico? »Za oddajo mi je žal. Ta tema si v Sloveniji zasluži največjo pozornost. Zaradi zadolževanja bi morali zasedati vsi forumi, ne pa da ostanem v studiu z dvema gostoma.« Zelo na kratko pa je Peskova ogovorila na vprašanje o občutkih po oddaji in s tem pogovor tudi zaključila: »Rupurut je prijel.«

 

 

 

 

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!