Slovenija

Slakonja s TV 3 na POP TV – kazen sledi?

mv
20. 8. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Igralec Klemen Slakonja je zadnje leto na TV3 Medias pripravljal oddajo Zadetek v petek, ki se je lahko pohvalila z zadostno gledanostjo, zato so jo gledalci pričakovali tudi jeseni. A Slakonja je imel drugačne načrte. Jeseni namreč začenja s pripravami na nov televizijski šov, ki naj bi ga predvajali na POP TV. Odgovorni na TV3 nad tem seveda niso navdušeni in zahtevajo povrnitev poslovne izgube, namigujejo tudi, da je Klemnov prestop na POP TV umazan in nespodoben.

Mediaspeed

Slakonja naj bi se v zadnjih tednih po pripovedovanju TV3 vedel nenavadno, nenehno je imel nove zahteve, iskal je izgovore, ki so oteževali priprave na snemanje oddaje. »S scenaristom Biziljem sta zatrjevala, da Klemen žal nima časa snemati oddaje, ker je prezaseden, zato nas je nadvse razočarala novica o tihem prebegu dela 'zunanje' ekipe, ki je botrovala 'nespodobnemu povabilu' Branka Čakarmiša s Pop TV, in to kljub še vedno veljavni Klemnovi pogodbi. Dne 12. 8. 2013 smo prejeli Klemnovo pisno odpoved pogodbe, in to praktično v enem stavku,« so sporočli s TV3. Poudarili so še, da umazanega perila niso nameravali prati v javnosti, zadevo pa so že predali odvetnikom. »Vsekakor je naša zahteva, da nam Slakonja povrne poslovno izgubo, kar pa nedvomno ne bo popravilo storjene škode in grenkobnega priokusa njegovega dejanja in dejanja scenarista Bizilja. To bo vsekakor vsem v opomin, da očitno v Sloveniji tudi v medijskih vodah ne veljajo pravila, kaj šele fair play,« so še dodali odgovorni s TV3.

Vse za denar?

Nekateri slovenski mediji poročajo, da naj bi z oddajo, ki jo je Klemen za TV3 prej snemal v Beogradu, začeli oktobra. Če se stvari seveda ne bodo zapletle in bo tožba Tv3-ja Slakonji onemogočila vodenje oddaje na drugi televiziji. Šepeta se, da je bil glavni razlog za Klemnov prestop z ene komercialne televizije na drugo predvsem denar. Kolikšen bo Klemnov znesek na POP TV-ju, ni znano, menda pa naj bi na TV3 zaslužil 1500 evrov neto na oddajo. »Lahko potrdimo, da se s Klemnom Slakonjo pogovarjamo o sodelovanju, kaj več pa v tem trenutku še ne moremo izdati,« so sporočili s POP TV-ja.

Slakonja rad prestopa

Ni prvič, da se je Klemen Slakonja odločil, da zamenja tabor. Kot voditelj se je namreč uveljavil v oddaji Misija Evrovizija, ki so jo predvajali na nacionalni televiziji. Slednjo je zapustil, ker se je nadejal zaslužka na takrat sveže prenovljeni televiziji TV3, ki se je že znašla v medijih zaradi domenevnega neizplačevanja honorarjev.

Estrada

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov