Slovenija

V Odprti kuhni boste lahko jedli na prostem

STA/M.J.
17. 5. 2013, 07.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na ljubljanski tržnici na Pogačarjevem trgu se bo danes pričel projekt Odprta kuhna.

Janez Kotar

S tem bo Slovenija dobila prvo kulinarično tržnico oziroma restavracijo na prostem, kjer bo na voljo kulinarična ponudba več desetih gostincev iz Slovenije in tujine. Odprta kuhna bo potekala vsak petek do oktobra. Kot so organizatorji projekta povedali na nedavni novinarski konferenci, bodo v Odprti kuhni gostinci iz vseh regij Slovenije ponudili najboljše kulinarične specialitete, ki jih premore Slovenija, ponudba pa bo sicer zajemala tudi jedi tujih ponudnikov.

Obiskovalci Odprte kuhne bodo lahko preizkušali različne okuse in pestro hrano, skupno pa bo pri projektu sodelovalo več kot 50 kuharskih mojstrov in restavracij.

Vsak petek bo tako vse do oktobra na Pogačarjev trg prišlo vrsto kulinaričnih ponudnikov iz vse države, ki bodo iz domače regije prinesli svoje specialitete in jedi, nekateri pa bodo kuhali na prostem.

Odprta kuhna bo prvi tovrstni projekt v Sloveniji. Kulinarična tržnica bo odprta vsak petek od 8. do 19. ure, izvedba pa bo odvisna od vremena.

Estrada

radio-1
Šou domov

Robert Roškar ostal brez sovoditeljice

Jaka Peterka
Jaka Peterka

Priljubljeni radijski voditelj iskreno o varanju

Maruša Mišmaš Zrimšek, nosečnost
Maruša Mišmaš Zrimšek

Slovenska atletinja si želi po porodu nastopiti na olimpijskih igrah

Melania in Donald Trump
Oblačenje prve dame

Kaj modni opazovalci pričakujejo od Melanie Trump?

Čedno dekle, Pretty Woman
Neprimerni in sporni

Večne filmske ljubezni, ki bi bile danes močno obsojane

dagi in monika 1
Anže Langus Petrović

Mož Avsenikove vnukinje se je navadil na poročni prstan

Zanimivosti

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?