Slovenija

Zavračajo Kanglerjeve obtožbe

STA
2. 1. 2013, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Povezovalni odbor za boljši Maribor, ki je pretekli četrtek mariborskemu podžupanu Milanu Miklu prenesel teze podpornikov Facebook skupine, ki je zahtevala odstop župana Franca Kanglerja in razpustitev mestnega sveta, je danes pozdravil Kanglerjev odstop, ob tem pa spomnil, da je s tem vsaj navidez izpolnjena ena izmed petih zahtev.

Kot škandalozno ostro pa v povezovalnem odboru, v imenu katerega je teze Miklu predala Vesna V. Godina, zavračajo Kanglerjevo najavo, da se ne bo odpovedal mandatu državnega svetnika, kar je še vedno njihova jasna zahteva. Izrečena stališča o tem, da bo poslej "deloval v senci", razumemo kot grožnjo, da bo, potem ko se mu je odrekla celo lastna stranka in ga izključila iz svojih vrst, deloval iz istega ozadja, kar DA ponavljajoče izmišljeno očita drugim, oziroma celo znova kandidiral za župana. V odboru so ogorčeni tudi nad Kanglerjevimi osebnimi žaljivkami na račun članov odbora, izrečenimi ob podpisu odstopne izjave na zadnji dan preteklega leta. Izmišljene diskreditacije, da odbor deluje po diktatu določenih strank, med katerimi je bila ena celo imenovana, da so med njimi "kvazikulturni ustvarjalci", da nekateri niso po rodu iz Maribora ali v njem nimajo stalnega prebivališča, kot tudi osebne žalitve posameznikov našega poklicnega dela, v odboru razumejo kot pritlehne manevre osebe, ki so ji občani dali jasno vedeti, da ga več ne želijo imeti za župana.

"Enačenje našega odbora z organiziranjem protestov je prav tako načrtno zmanipulirano posploševanje, ki ga zavračamo."

Enačenje našega odbora z organiziranjem protestov je prav tako načrtno zmanipulirano posploševanje, ki ga zavračamo. Člani so bili individualno izvoljeni na Facebook strani, ne po lastni izbiri, na podoben način pa so najširše množice izglasovale tudi zahteve po protestih vključno z datumi. V želji, da politikom na ulici zelo konkretno pokažejo, da imajo tiranskega obnašanja oblastnikov dovolj. Če bi ti dovolj hitro razumeli, da so v službi ljudi in ne obratno, ne bi bil potreben noben protest in nobena vstaja," poudarjajo v Povezovalnem odboru za boljši Maribor. Člani odbora zato znova apelirajo na mariborski mestni svet, da se nemudoma samorazpusti, opozarjajo pa še na preostale neizpolnjene zahteve. Tudi zaradi njih bodo znova protestirali pred mestno občino, in sicer v ponedeljek, 7. januarja, na dan, ko se bodo mestni svetniki na seji tudi uradno seznanili s Kanglerjevim odstopom.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan