Kultura

Od vojaške oficirke do misice

Nejc Simšič
22. 8. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kmetija: Nov začetek, ki bo na Planet TV premierno na sporedu v nedeljo, 30. avgusta, bo tokrat postregla z najbolj krutim bojem za preživetje. Predstavljamo vseh 16 tekmovalcev resničnostnega šova, kjer bo zelo pestro že v prvi oddaji.

Druga sezona resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek bo tekmovalcem ponudila preživetje v naravi, daleč stran od sodobnega sveta, kjer preživijo le najmočnejši. In glede na to, da 16 tekmovalcev prihaja z različnih koncev Slovenije, iz različnih družbenih slojev in z različnimi pogledi na življenje, se nam zagotovo obeta najbolj razburljiv šov doslej.

##IMAGE-298897##

Anita, 28, Slovenj Gradec

Anita od rojstva živi na kmetiji pri starših, kar jo je navadilo prilagodljivosti v vseh razmerah. Je mati samohranilka, vzgaja štiriletnega sina, ki ga je za čas šova pustila v varstvu pri botrici in botru.

##IMAGE-298877##

Barbara, 26 let, Ljubljana

Barbara je ljubiteljica živali in lastnica dveh kužkov, za katera pravi, da ji predstavljata vse, kar ima v življenju. Je vegetarijanka, mesa ni okusila že od trinajstega leta. Priznala je, da seksa in golote pred kamero v njenem primeru ne bo.

##IMAGE-298891##

Bojan, 55 let, Gorica pri Slivnici

Pravi, da je njegov adut moč, tako da se bo v areno vedno podal kot pravi moški in se pomeril v moči. Šov vidi kot nov začetek v življenju, saj je ostal brez vsega, da je dosegel dno dna in je do šova živel v zavetišču.

##IMAGE-298879##

Bruno, 19 let, Notranje Gorice

Bruno si želi zmagati, saj bi si s priborjenimi 50.000 evri rad omislil lastno kmetijo. Zdaj ima doma štiri koze. Veterinarski tehnik, ki je vpisal študij matematike, je sveže zaljubljen in verjame, da ga bo dekle zvesto čakalo, dokler ne pride ven kot zmagovalec.

##IMAGE-298893##

Dominika, 42 let, Ptuj

Mati treh otrok je v partnerski zvezi z moškim vztrajala, dokler niso otroci odrasli, čeprav je že od nekdaj vedela, da jo privlačijo ženske. Trenutno je samska. Pravi, da jo bodo imeli tekmovalci radi, saj seje pozitivno energijo in vse obrne na šalo.

##IMAGE-298881##

Franc, 53 let, Trbovlje

Boj z zemljo in naravo pozna, saj ima konja, s katerim se rad poda na ježo, kmetiji pa imata oba sinova, ki jima pogosto priskoči na pomoč. Upokojeni rudar živali jemlje kot ljudi, zato meni, da je z njimi treba tako tudi ravnati. Na šov ga je prijavil sin.

##IMAGE-298883##

Gregor, 28 let, Radenci

Bivši vojak je ljubitelj resničnostnih šovov, tako da se prijavi na čisto vsako avdicijo. Doma ima štiri otroke. Priznava, da je videti nevaren, tudi zaradi številnih tetovaž, a da je v resnici miroljuben človek. Sicer se preživlja kot redar.

##IMAGE-298899##

Jacqueline, 52 let, Ljutomer

Močna ženska, ki je končala vojaško šolo in je bila do osamosvojitve Slovenije vojaška oficirka, danes pa je v rezervi. Ima dva otroka, ki ju je preživljala kot samohranilka, saj je moža zapustila.

##IMAGE-298907##

Miha, 24 let, Dobrovo

Miha je doma na velikem posestvu, kjer pridelujejo sadje, prizna pa, da si želi tudi kanček samopromocije. Pravi, da ga pri ljudeh motita hinavščina in opravljanje.

##IMAGE-298903##

Kmetija: Nov začetek je v resnici neke vrste človeški eksperiment – sicer postavljen v pogoje kmečke družine izpred stotih let, v ospredju pa so ves čas človeški odnosi in njihova dinamika.

Sebastijan, 32 let, Zreče

Sebastjan je podjetnik, oče treh otrok. Ker je v svojem podjetju šef, mu ne bo težko biti glava družine. Pogrešal bo ženo in otroka, sicer pa verjame, da nič ne bo pretežko, saj dela že vse življenje in bo šov zanj bolj kot ne dopust.

##IMAGE-298901##

Slavica, 28 let, Selca

Najbolj jo bodo motili sotekmovalci, ki si, kot sama pravi, »v štali želijo priti do popularnosti in slave«. Slavica, ki je v zvezi že 11 let, pravi, da nima namena domov oditi praznih rok.

##IMAGE-298905##

Špela, 23 let, Polenšak

Dolgonoga blondinka se ne boji dela v hlevu, in kot pravi, bo z veseljem prva skidala gnoj. Ljudem želi dokazati, da ni razvajena misica, ki se pohvali tudi z mednarodnimi lentami. Lani je v šovu Kmetija: Nov začetek tekmovala njena sestra.  

##IMAGE-298885##

Maruša, 32 let, Ljubljana, in Fahrudin, 33 let, Ljubljana

##IMAGE-298887##

Maruša in Fahrudin sta par, ki je na kmetijo prišel s psom. Pravita, da imata popoln odnos. Maruša je bila uspešna v poslu, ki ji je s krizo propadel. Faki, kot ga kličejo prijatelji, je med vojno živel na kmetiji v Bosni, za seboj pa ima tudi hudo prometno nesrečo motorjem. Zvezo bosta pred tekmovalci skrivala, a ju hitro razkrije njuna psička.

##IMAGE-298889##

Maja, 19 let, Murska Sobota, in Niko, 19 let, Beltinci

##IMAGE-298895##

Letos bosta na Kmetiji: Nov začetek kar dva para. Niko in Maja sta skupaj dve leti. On živi na farmi s 400 svinjami, tudi ona pravi, da ji kmečka opravila in kuha niso tuji. Zvezo bosta pred tekmovalci skrivala, čeprav Maja veliko joče, kadar nista skupaj.

Kako tekmovanje v Kmetiji: Nov začetek spremeni tekmovalca?

Saša Lendero: Kakor koga. Nekateri ljudje zmago postavijo pred pravico in pred moralna načela. Cilj zanje opravičuje sredstva. Pogosto se borijo nepošteno in prikrojujejo resnico. Spet drugi pa ravno tako želijo zmagati, a pod svojimi pogoji. Zdi se jim, da mora prava igra upoštevati neka pravila poštenosti. Morda je njihov način malo težji, a ko se vrnejo domov, se lažje pogledajo v ogledalo. Na vse pa vpliva strogo zaprto okolje, v katerem se nahajajo – prostor, ki ni njihov dom, ljudje, ki jim večinoma niso preveč blizu, a so vseeno takrat ves njihov svet.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste