Kultura

Spomin na poletje

Tilen Pajek
22. 1. 2015, 21.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Lokal Cameral bar v starem mestnem jedru Kopra gosti fotografsko razstavo avtorja Željka Varmuža, ki nas spomni na premočeno poletje 2014.

Lansko meteorološko nenavadno poletje je Željka Varmuža, člana Foto kluba Portorož, pripeljalo do zamisli, da bi priložnost izkoristil za fotografski projekt. Zagrizeni fotograf, ki se s to dejavnostjo intenzivno ukvarja od leta 2003, se je v deževju odpravil na ulice starega mestnega jedra in fotografiral.

PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

»Marsikomu dež pomeni težavo, ker ga zmoči in delo pri tem ni ravno enostavno. Vendar so tudi take razmere primerne za ustvarjanje dobrih fotografij,« nam o sporočilu razstave pove Željko. Na fotografijah, ki prikazujejo premočene ulice in druge predele Kopra, so vidni tudi ljudje, a so njihove podobe zamegljene, saj jim je želel zagotoviti anonimnost.

»Ker pri fotografiranju ljudi vdiraš v njihovo zasebnost, so fotografije večkrat nezaželene in sporne, zato se mi je porodila misel o motni podobi,« pojasni sogovornik. Sicer po rodu Mariborčan ima rad to obmorsko mesto in z veseljem zahaja v Cameral na Čevljarsko ulico, kjer so trenutno na ogled tudi njegove fotografije. »Tam se počutim nekoliko mlajšega, saj je praktično edini lokal, v katerega zahajajo mladi z ogromno umetniških in ustvarjalnih idej,« zaključi avtor razstave.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost