Kultura

Začenja se vojna, nekateri se že tresejo

S.J.
20. 6. 2014, 20.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na Planet TV vre. S prihodom Uroša Slaka se je izkazalo, da bo novi urednik informativnega programa Bojan Traven resnično izkoristil vse svoje naveze in znanje ter šel v vojno za prevlado v slovenskem informativnem programu. To šefi od njega tudi pričakujejo, saj je usoda te televizije negotova, reši pa jo lahko le dobra gledanost.

Arhiv Obrazov

V ponedeljek so novinarji tako anonimno glasovali in Bojana Travna z veliko večino potrdili za novega odgovornega urednika informativnega programa in športa Planet TV, čeprav ni preveč priljubljen in zaželen, in to ne le zato, ker se vsi voditelji sprašujejo, kaj bo od julija v njihovem uredništvu počel Uroš Slak, ki menda prihaja za urednika in voditelja. Slednje je za sedanje voditelje največja težava. Sprašujejo se, ali to pomeni, da bodo sami ostali brez voditeljskega stolčka, kar se lahko zgodi, saj namerava Traven po naših informacijah vsem ponuditi mesta novinarjev. Za voditeljsko mizo oddaje Danes menda prihaja Uroš Slak, najverjetneje pa tudi Mirko Mayer, ki je poleg Marka Milenkoviča novinar, ki si ga Traven zelo želi v ekipi, saj je z obema zelo dobro sodeloval v času, ko je delal pri oddaji Svet na Kanalu A.

Na Svetu pa ni prav nič dobro sodeloval z Markom Potrčem. Čeprav sta začela kot izjemno usklajen tandem, je Marko sčasoma čedalje bolj posegal v napovedi, ki mu jih je pripravljal Traven. Na koncu menda nobena ni bila več po njegovi volji, zato je šel k direktorjem in predlagal, da Travna zamenjajo. Zgodilo pa se je, da je brez službe ostal sam! Pravijo, da je prav zaradi te izkušnje zdaj previdnejši in sodelavci ga baje zelo cenijo kot izjemno zagnanega, pa tudi kolegialnega. Morda je zdaj priložnost, da s Travnom zakopljeta bojno sekiro in se spomnita na začetne mesece Sveta, sicer pa je Marko menda edini od dosedanjih voditeljev z možnostjo, da to tudi ostane, vendar v oddaji Galileo, ne pa v oddaji Danes.

Ponudbo za sodelovanje je Traven menda naslovil tudi na Tjašo Slokar; tej so, ko se govori, šefi na Popu takoj zatem ponudili zvišanje honorarja, če je denar tisti, ki jo mika. Ampak očitno Traven ne bo delil bajnih cifer, saj je bil baje zgrožen, ko je ugotovil, da je Rajko Gerič vsem voditeljem dajal vsaj po 5000 evrov bruto plače. Bojan Traven je bil vedno znan kot izjemno delaven in to pričakuje tudi od svojih podrejenih, zato je že povedal, da hoče vsak poletni dopust odobriti sam.

Ker so nekateri doslej delali zelo lagodno, lahko pričakujemo, da bodo hitro poskušali najti kakšno lažje delovno mesto. Novi šef je velik šok zlasti za voditelja Tomaža Bratoža, ki zagotovo ne bo mogel hoditi v službo samo vsak drugi teden, kot je bil vajen na Planetu in že prej na TV Slovenija. Tisti teden, ko ni hodil v službo, je skrbel za svoje tri otroke, za katere si z nekdanjo ženo deli skrbništvo, zdaj pa vse kaže, da bo kmalu tudi on postal eden tistih staršev, ki otroke vidijo samo zvečer. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste