Tragična nesreča

Mama pokojne 16-letnice presenetila številne: "Dva meseca po tragediji sem prejela pismo"

D.K.
5. 3. 2024, 11.19
Posodobljeno: 5. 3. 2024, 21.05
Deli članek:

Mama pokojne deklice je v vsej svoji bolečini in žalosti pokazala, da ima največje srce na tem svetu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Srce prisrčne in vesele 16-letnice iz Podgore na Hrvaškem je prenehalo biti 14. avgusta 2022 malo pred polnočjo, po grozljivem trčenju njenega motorja in golfa. Srednješolka se je s prednjim delom motorja zaletela v voznikova vrata golfa, ki ga je vozil 31-letni Ivan M., nato pa jo je odbilo na streho vozila in nato še v vetrobransko steklo, na kar je obležala na cestišču. Številne poškodbe, ki jih je utrpela, so bile grozljive. Čeprav so reševalci na kraj dogodka prispeli zelo hitro, prav tako policija, so družino nesrečnice lahko le obvestili, da je njihova hčerka umrla. 

31-letni Ivan M. se bo zagovarjal na sodišču

Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bo na zatožno klop sedel Ivan M., ki je med zaslišanjem na tožilstvu povedal, da se je usodnega večera z ženo vračal v Tučepe. Bila sta na večerji s prijatelji in nista uživala alkohola. 

Bil je priseben, a nepreviden, ker je ravnal v nasprotju s čl. 43. člena zakona o varnosti cestnega prometa. Natančneje, ko je pripeljal do križišča, je nepremišljeno začel zavijati levo, ne da bi se prepričal, ali to lahko stori varno, zato je z omenjenim manevrom presekal smer gibanja motornemu kolesu Yamaha XT 125R, je navedeno v obtožnici. 

"Ko sem pripeljal do odcepa za Dračevice, sem zmanjšal hitrost in dal levi smernik. Pogledal sem v vzvratno ogledalo in mrtvi kot in nikogar ni bilo na vidiku. Iz nasprotne smeri nisem opazil nikogar. Počasi sem se obrnil in nenadoma se mi je v vrata z veliko hitrostjo zaletel motor. In nisem imel časa reagirati. Na koncu sem srečal mamo žrtve in sva se pogovorila o pokojni deklici in celotni situaciji, za kar mi je zelo žal. Mama je dejala, da me ne bo tožila, na koncu pa sem izrazil željo, da se pogovorim z družino, če želijo," je dogajanje opisal osumljeni voznik Ivan M.

Mama pokojne sklenila, da se sreča z Ivanom M.

Dva meseca po tragediji je na naslov pokojne deklice prispelo sožalno pismo s podpisom "Družina M". "Ne vem, ali ga je poslal obtoženi Ivan ali v njegovem imenu vsa družina. Na hčerkin rojstni dan, 8. decembra 2022, sem poklicala Ivana in izrazila željo po srečanju. Srečala sva se 31. decembra 2022 v Zagrebu. Bila sem edina v družini, ki je imela moč, da sem ga spoznala. Osebno mi je izrekel sožalje. Iskreno povedano, njegov pregon me ne zanima, ker mu ne želim škode. Prav tako ne želim vlagati nobene odškodninske zahteve, ker mi otroka ne bo vrnilo," je zelo čustveno povedala mati pokojne mladoletnice, ki je z odločitvijo, da se sreča z Ivanom presenetila številne.

V omenjenem primeru je bilo sicer opravljeno prometno-tehnično izvedenstvo, ki je ugotovilo, da je golf pred trčenjem vozil s hitrostjo od 10 do 15 km/h, motorno kolo pa 55 km/h, izvedenec pa je ugotovil, da bi "voznik golfa lahko opazil nasproti vozeče motorno kolo, ki je prehitevalo po levem voznem pasu, če bi uporabil naprave in opremo na vozilu oziroma mrtvi kot". Ob tem je izvedenstvo še pokazalo, da je mladoletnica na motorju začela prehitevati, preden je voznik golfa zavil,poroča Jutranji list. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste