Terapija neuspešna

V četrtek je ubil dedka Antona, pred tremi leti je zabodel dva znanca

R.T.
6. 10. 2023, 08.22
Posodobljeno: 9. 9. 2024, 18.57
Deli članek:

V četrtek dopoldne je 30-letnik v Logatcu z nožem do smrti zabodel svojega 88 let starega dedka Antona. Ta je kljub hitremu posredovanju medicinske ekipe na kraju umrl.

Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je bila »v dogodku je bila z ostrim predmetom lažje poškodovana še ena oseba, storilec pa je po dejanju peš pobegnil.« Na kraj je bilo napotenih več policijskih uniformiranih in civilnih patrulj, ki so pričele z aktivnim iskanjem pobegle osebe. Pri iskanju je sodeloval tudi policijski helikopter, ker je šlo za nevarno osebo je bila aktivirana tudi specialna enota policije. Policija je o osumljencu popoldne obvestila medije, objavili so tudi njegovo fotografijo. Dobro uro zatem, nekaj po 16. uri, so ga na podlagi informacij in pomoči občanov izsledili na območju Logatca in ga prijeli. Vzrok oziroma motiv za dejanje še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave, so še sporočili s PU Ljubljana.

Osumljeni U.R. se ni prvič znašel na najbolj črnih straneh časopisov in spletnih portalov. Poročali smo, da je 6. aprila 2020 v Dolu pri Ljubljani s črnim vojaškim nožem zabodel moškega in žensko, partnerja, ki sta ga v času epidemije koronavirusa sprejela na obisk. Osumljeni se je nepričakovano oglasil, znanca pa mu nista odrekla gostoljublja. Vendar sta ga po treh dneh imela počasi dovolj, saj je nenehno zahteval pozornost. V nekem trenutku je prijel za nož in v desno lopatico dvakrat zabodel žensko. Ko je vpitje slišal njen partner in ji priskočil na pomoč, je osumljeni tudi njega zabodel dvakrat v prsi in dvakrat v hrbet. Na srečo je zgrešil vitalne organe.

Obtoženi se je pred preiskovalnim sodnikom zmedeno zagovarjal, da je bil prepričan, da sta ga oškodovanca poskušala ubiti, zastrupiti z joto, da je okoli hiše slišal glasove, da so ga preganjale tuje tajne službe in drugo. Sodni izvedenec psihiatrične stroke Matej Kravos je zanj dejal, da je zaradi neodkrite paranoidne shizofrenije, in ker je ni zdravil, zabredel v akutno bolezensko stanje, v neko svojo realnost. Simptome duševne bolezni pa je blažil z zlorabo drog, predvsem marihuane.

Obtoženi je takrat dejal, da je od šestnajstega leta doživljal razne psihoze. Kot je pojasnil, je travo kadil, ker je bil prepričan, da ima raka in da bo na ta način lajšal simptome. Epidemija koronavirusa ga je po lastnih besedah povsem iztirila. Oškodovancema se je v posebnem pismu opravičil in ju prosil odpuščanja. »Ne mislim ponavljati svojih dejanj,« je poudaril. Pojasnil je tudi, da mešanica zdravil, ki jih prejema, končno učinkuje. Prisluhov nima več, počuti se bolje. Povedal je še, da si prizadeva za čimprejšnjo vrnitev v normalno življenje, zato si želi čim prej iz okvirov zdravljenja za štirimi stenami. Kot je znano, lahko ukrep traja največ pet let, sodišče pa na pol leta preverja, kako uspešna je terapija.

V četrtek se je v praksi pokazalo, kako uspešna je bila terapija.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov