že deset mesecev v priporu

Pri preprodaji kokaina so se ujeli v zanko policistov pod krinko

Ana Cukijati
30. 3. 2022, 05.56
Posodobljeno: 30. 3. 2022, 16.09
Deli članek:

Deset mesecev po slikoviti in odmevni policijski zaključni akciji v središču Nove Gorice bo dvanajst obtoženih prihodnji teden sedlo na zatožno klop novogoriškega okrožnega sodišča. Obtožba zoper preprodajalce kokaina, heroina in konoplje je namreč nedavno postala pravnomočna, saj je senat ugovore zoper njo zavrnil. Pet moških je od prijetja še vedno v priporu.

Primorske novice
Pet domačinov je zaradi poslov z drogo že deset mesecev v priporu.

V drugi polovici maja lani so zamaskirani in oboroženi policisti v Novi Gorici in okolici zaradi nedovoljene preprodaje droge vklenili sedem moških, po zaslišanju pa je preiskovalni sodnik za peterico odredil pripor. Ti so še vedno na hladnem in bodo tam počakali vse do predobravnavnega naroka, ki bo prihodnji teden na novo goriškem okrožnem sodišču. Tedaj se bo peterica lahko iz jasnila o očitkih iz obtožbe, prav tako tudi sedem drugih obtoženih, ki so na prostosti.

Razvejane posle z drogo so policisti spremljali

Zaključno akcijo več časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja prepovedanih drog, v sklopu katere so preiskovalci uporabili tudi različne prikrite ukrepe in so delovanje tajnih policijskih delavcev, so 25. maja lani zaznamovale slikovite in odmevne aretacije sedmih moških različnih narodnosti. Tistega dne dopoldne so jih novogoriški policisti in kriminalisti s kolegi iz drugih policijskih uprav in generalne policijske uprave prijeli v središču Nove Gorice in njeni okolici.

Med drugim so enega osumljenca do zob oboroženi policisti prijeli pri maketi na robu Bevkovega trga, drugega v okrepčevalnici Minutka na Rejčevi ulici. Prijeti Slovenci, med njimi pa je bil tudi Črnogorec, so bili po ugotovitvah preiskovalcev vpleteni v razvejano mrežo preprodaje drog v Novi Gorici, predvsem kokaina, pa tudi heroina in konoplje. V kazenski ovadbi naj bi bilo sprva navedenih 18 imen, lani poleti pa je preiskovalni sodnik s sklepom izločil postopka zoper dva od osumljenih, ki so na prostosti, ker slovenskim sodiščem nista dosegljiva. V obtožnici novogoriškega tožilstva, ki je nedavno postala pravno močna, je sedaj navedenih dvanajst imen, predvsem domačinov, ki so se od leta 2018 do 2021 ukvarjali s preprodajo kokaina, heroina in konoplje.

Že deset mesecev na hladnem

Policisti in kriminalisti so lani maja opravili sedem hišnih in sedem osebnih preiskav na območju novogoriške in ljubljanske policijske uprave. Iskali so dokaze za kazniva dejanja, povezana s preprodajo drog. Pet moških, ki naj bi bili najbolj vpleteni v posle z nedovoljenimi substancami, so čez dva dni s kazensko ovadbo pripeljali k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Ta je po zaslišanju zanje odredil pripor. Za enega od njih je kot razlog navedel begosumnost, za vse pa ponovitveno nevarnost. Ob privedbi osumljenih na sodišče so veljali strogi varnostni ukrepi.

Njihovi zagovorniki so se na sodnikovo odločitev večkrat pritožili, a neuspešno, glede nadaljnjega podaljševanja pripora pa so se opredelili tudi vrhovni sodniki. Tudi zoper obtožbo novogoriškega tožilstva so odvetniki priprte peterice podali ugovore, a jih je senat novogoriškega okrožnega sodišča zavrnil. Obtožba je tako nedavno postala pravnomočna, zato bodo ob toženi prihodnji teden že stopili pred sodnika.

Primorske novice
Obtožba je pravnomočna, sojenje se začne prihodnji teden.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste