Britanski princ Philip je letos poskrbel, da si je lahko družina za praznike privoščila pravo razkošje: jedli so dragocene, doma pridelane tartufe. Za tartufe se je princ Philip navdušil že pred leti, ko je v družbi strica, vojvode Mountbattna, obiskal Italijo. Tam so jima postregli s tartufi, ki pa so za proračun kraljeve družine menda nedosegljivo draga delikatesa. Philip je začel razmišljati, da bi poskušal pridelovati tartufe na domači zemlji, na posestvu Sandringham.
Leta 2006 je naročil tristo sadik hrastov in lesk z micelijem tartufov v koreninski grudi. Ko so jih posadili na Sandringhamu, se je Philip seveda zavedal, kako malo možnosti ima, da se mu načrt posreči. Italijanski strokovnjaki so se posmihali in ga svarili, naj pred letom 2021 ne upa na prvi pridelek. Philip pa, ki je star 97 let in se zaveda, da ne sme predolgo čakati, je že letošnjo jesen povabil na Sandringham izkušene iskalce s šolanimi psi. Iskali so pod leskami in hrasti in našli pravi zaklad: prve tartufe, vzgojene v Veliki Britaniji. Tartufi, ki jim pravijo tudi črni diamanti, so bili prvovrstne kakovosti. Če bi jih prodali, bi dosegli ceno tisoč evrov za kilogram. A so jih seveda raje pojedli v družinskem krogu.