Ne spi, še jo je strah!

Janez je zaradi ločitve hotel zadaviti Jožico

Gabrijel Toplak
13. 6. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na sodišču so včeraj govorile tri priče, med njimi tudi oškodovanka. In v tem času je sodišče odločilo, da obtoženi počaka pred sodno dvorano

Gabrijel Toplak
Obtoženi pravi, da se spomni dogodka.

Na mariborskem sodišču se je včeraj nadaljevalo sojenje Janezu Pušniku iz Slovenske Bistrice, ki je obtožen, da je septembra lani nameraval vzeti življenje Jožici Keršič. Pušnik se ni mogel sprijazniti z razpadom njune zveze, tožilka Aleksandra Kolarič pa je tudi prepričana, da bi obtoženi Krešičevo umoril, če mu tega ne bi preprečil gostilničar Dominik Golob, ki je bil priča njegovemu napadu.

Oškodovanka je spremenjena

Lastnik gostilne Dominik Golob se je 10. septembra lani na dvorišču njegove gostilne sam lotil napadalca, ki je žensko na tleh močno pritiskal na vrat.

Pred sodni senat, ki mu predseduje sodnica Andreja Lukeš, je stopila Mateja Keršič, snaha oškodovanke, in najprej začela jokati. »Večkrat sem slišala, da se kregata po telefonu. Zdelo se mi je, kot da se mu Jožica opravičuje. Slišala sem tudi, da mu je dejala, naj jo pusti pri miru. Vsi smo bili zelo prestrašeni,« je poudarila Mateja Keršič in na vprašanje tožilke, ali je Jožica Keršič danes kaj drugačna, odgovorila: »Je bolj napeta, jemlje zdravila. Pomirjevala. Zaprla se je vase, zamišljena je.« Katja Juhart, ki stanuje v hiši čez cesto, pa pravi, da z Jožico nista imeli pogostih stikov, a jo je videvala skupaj s Pušnikom, zato je mislila, da sta par. »Enkrat mi je celo rekla, da je obupana in jo je strah, prepiranja med njima pa nisem slišala,« je pojasnila Juhartova.

Prinesli so ji stol

Tožilstvo Pušnika obtožuje, da je septembra lani poskušal umoriti Jožico Keršič. Najprej jo je podrl na tla in jo davil, da je izgubila glas in ni mogla več dihati. 

Kot tretja je pred sodni senat stopila oškodovanka Jožica Keršič in sodišče je ugodilo prošnji oškodovankinega zagovornika, da se obtoženega za čas njenega pričanja odstrani iz dvorane. Ko je stopila pred sodnico, so ji ponudili stol, da je lahko sedla. »Preslabotna sem, da bi lahko stoje govorila,« je odvrnila sodišču.

Pušnika je Keršičeva spoznala leta 2014, leto dni po smrti njenega moža. »Sprva je bilo vse lepo. Obiskoval me je, hodila sva na izlete. Bila sva tudi intimna. Res je, da mojim otrokom ni bil všeč, zato je prihajal, ko sem bila sama. Bila sem aktivna v vseh tamkajšnjih društvih, zato sem bila pogosto odsotna. Čez čas mi je začel očitati, da sem predolgo zdoma, da se dobivam z drugimi. Zasledoval me je in mi večkrat grozil. Bil je agresiven. Zanj lahko rečem, da je patološki lažnivec. Bojim se ga. Že ko slišim motor, s katerim sva se včasih vozila, ali zagledam srebrni avto, kot ga je imel, me spreleti srh,« je povedala Keršičeva. Pušnika so ob koncu povabili v dvorano in sodnica mu je prebrala njene besede. Ves čas je gledal v tla in ob koncu dejal: »Še vedno jo ljubim, spoštujem.«

Estrada

Vasilij Žbogar, ambasador Go to Barcolana
Gladek kot morje v bonaci

Vasiliju Žbogarju se ni treba briti

slovenija-ima-talent-2024
Slovenija ima Talent

Žiranti Talentov: »Ne skrivamo, da ni vsak nastop na dušo pisan vsakemu žirantu!«

ana maria mitic
Klavir prva in edina ljubezen

Ana Maria Mitić živi v celibatu

mitja okorn - arsen peric
Od Hollywooda do modnih brvi

Znani Slovenke in Slovenci, ki so se preselili v tujino, a jih še nismo pozabili

ajda mlakar
Kraljica svoje kuhinje

Pogrinjanje mize je veliko več kot samo postavljanje žlic, vilic in nožev

Screenshot 2024-09-26 181243
Poroka slovenskega vrhunskega atleta

Metalec diska Kristijan Čeh in metalka kladiva Anna Maria Orel pohitela s poroko

Zanimivosti

Toplotna crpalka - zracni vir
Združitev obnovljivega in klasičnega vir energije

Za starejše hiše so primerne hibridne toplotne črpalke

strogi
V šolo bistra buča

Vrnitev v preteklost: 'Kdaj boš šel v tretji razred? Mogoče, ko bomo drugega belili.'

Beeland-1
Zanimivosti

Slovenci vodilni ponudniki apiturizma v svetu

SDO_10-03-24_1219UTC_131-171_RedScreen_4k
Možnost pojava severnega sija

Zabeležili najmočnejši sončev izbruh trenutnega cikla

defibrilator, aed, društvo-aed, oživljanje
Zanimivosti

Ne verjemite filmom. Defibrilator vam sproti daje navodila, kako ga uporabljati.

big mac mcdonalds burger
Drugačen okus

Zakaj ima McDonalds v Evropi boljši okus kot v ZDA?