Ne le da se dobro znajde pred mikrofonom Radia Aktual, je tudi odličen igralec, izvrsten pevec in po novem tudi prizadeven ambasador zdravega življenja Merkur zavarovalnice, pri kateri si prizadevajo skupaj s fundacijo Jamie Oliver Food Foundation ljudem približati oziroma jih poučiti o preventivni skrbi za zdravje.
»Sodelovanje z Merkur zavarovalnico se je zgodilo zelo naravno,« pravi Klemen Bunderla. »Sem v obdobju, ko se mi je nekaj obrnilo v glavi in sem se – bolj kot kadar koli prej – vrgel v zdrav način življenja. Po razstrupljanju jeter na začetku leta sem sklenil obdržati večino novih navad, se odpovedal vsem mogočim (legalnim) poživilom, kruhu, cigaretam, alkoholu in sladkorju. No, očitno sem se nekomu pri Merkur zavarovalnici zasmilil in je pomislil, da če že živim tako bedno življenje, bi ga lahko vsaj unovčil.« Klemen tega seveda ne misli dobesedno in temu, s čim se prehranjuje, posveča res zelo veliko pozornosti. »Zadnjič me je sodelavka začudeno spraševala, ali imam vsak dan pripravljene obroke s seboj. In takrat me je zadelo. Ja, načrtovanje in pripravljanje hrane za naslednji dan mi je postalo že taka rutina, da sploh ne zaznam, da to počnem. Jem tri glavne obroke, vmes imam pa vedno kakšne nizkokalorične prigrizke. Svežo zelenjavo narežem tako, da jo lahko pomakam v humus, skuto … Ker sem zelo žejen človek, na dan spijem vsaj štiri litre vode, sladkarije pa … Nisem ravno njihov odvisnik, zato jim zlahka rečem ne. Vseeno pa imam grešne dneve in na vsakih štirinajst dni si privoščim, kar mi srce poželi.«
Klemen se je udeležil tudi dogodka, ki sta ga Jamie Oliver Food Foundation in Merkur zavarovalnica pripravila v rovinjskem Hotelu Lone in na katerem je bil novinarjem predstavljen projekt Revolucija v prehrani. Pa ga je ob predstavitvah Jimmyja Granta, učenca kuharske šole Jamie Oliver, kaj zamikalo, da bi tudi sam stopil za štedilnik in kaj skuhal? »Moja kuhinja, še posebno štedilnik, doma sameva, ker sva oba s punco zelo zaposlena. Sem pa včasih zelo rad kaj pacal in kuhal,« pojasni in v isti sapi obljubi: »Ko bom bolj pri času, vas povabim na pečeno hobotnico alla Bunderla. Brez lastne skromnosti – zelo mehka in okusna je. Seveda bi z veseljem kuhal tudi z Jamiejem Oliverjem, samo ne vem, ali bova našla skupni termin. Bi pa verjetno res lahko kakšno sočno ali pekočo zakuhala. Jaz sem namreč nor na pekočo hrano. V Ljubljani redno zahajam v nepalsko restavracijo, kjer vedno naročim noro pekoče rakce, ki mi jih naredijo še bolj pekoče, kot so sicer. To si pa res privoščim skoraj vsak teden. Je pa seveda to zgolj za presekati, ker če ješ vsak dan tako pekočo hrano, v bistvu ne okušaš drugega kot ogenj. Druge dneve torej ne pretiravam s feferoni in čilijem, z veseljem pa si življenje začinim tako ali drugače.«
Kuharske delavnice v rovinjskem Hotelu Lone bodo odprte za vse goste, s posebnim dodatkom za Merkurjeve stranke, ki bodo izobraževanja lahko obiskovale brezplačno. Na delavnicah se bodo udeleženci na prijeten in zabaven način naučili, kako pravilno in zdravo kuhati, ter pri tem tudi uživati.