Črna kronika

Ubil jo je s kladivom

Sašo Avramovič
4. 1. 2016, 08.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mihalj Skivjani (58), ki je osumljen za umor Merime Redžepove (29), je pred tožilcem dejal, da je nesrečnico pretepel s kladivom, potem pa mirno odkorakal iz stanovanja v Ljermontovi ulici v Novem Sadu.

Facebook
Umorjena Merima Redžepova

Truplo devetindvajsetletne Merime Redžepove so našli 31. decembra lani v stanovanju v Ljermontovi ulici v Novem Sadu, osumljenca za umor, oseminpetdesetletnega Mihalja Skivjanija, pa so vklenili le dan pozneje. »Mihalj je po burnem prepiru z Merimo vzel kladivo in jo začel udarjati po glavi, ko je videl, da je mrtva, pa je mirno zapustil stanovanje. Družila sta se nekaj mesecev, vendar sta se nenehno prepirala. Tudi usodnega dne je prišlo do burnega in glasnega prepira. Mihalj je sicer dejal, da se je nameraval sam predati policiji, a je zaradi šoka naprej odšel do brata,« je povedal vir s srbskega ministrstva za notranje zadeve.

Aretirali so ga pri njegovem bratu

Facebook
Mrtvo Merimo Redžepovo so v stanovanju našli sosedje in lastnik stanovanja.

Osumljenega za brutalen umor so policisti aretirali prejšnji petek v stanovanju njegovega brata, štiriindvajset ur po tem, ko so našli truplo nesrečne Merime. Mrtvo 29-letnico so v stanovanju sicer najprej našli sosedje in lastnik stanovanja, kjer je živel Skivjani; ta se mu od tistega trenutka ni več javljal na telefon. »Tri dni pred umorom so me sosedje obvestili, da je okno v stanovanju, kjer smo našli Merimino truplo, odprto ter da neprestano gorijo luči in televizor. Pozvonil sem na vrata in klical policijo, pozneje smo se dogovorili, da odprem vrata v prisotnosti prič. To sem tudi storil, in sicer v četrtek, 31. decembra. Ob 8. uri zjutraj je prišel lastnik stanovanja, nato pa smo s še nekaj drugimi sosedi odprli vhodna vrata,« je opisal eden izmed stanovalcev stavbe v Ljermontovi ulici. Dodal je, da ko so vstopili v stanovanje, sprva ni nič kazalo na to, da se je zgodil zločin: »Zaprl sem okno v kopalnici in ugasnil televizor, nato pa je mojo pozornost pritegnila razmetana odeja na postelji. Z lastnikom sva se spogledala in drug drugemu rekla, da bova premaknila odejo. Ko sva jo dvignila, sva zagledala golo žensko truplo, nato pa takoj poklicala policijo. Vse je bilo jasno. Pozneje sva izvedela, da je bila ubita s kladivom.«

Osumljenec je že stari znanec policije

Skivjani je sicer stanovanje v Ljermontovi ulici v drugem največjem mestu v Srbiji najel pred približno enim letom, v zadnjih treh mesecih pa ga je Redžepova pogosto obiskovala. S policije v Novem Sadu so tudi potrdili, da je nesrečna Merima organom pregona že znana od prej, saj naj bi se ukvarjala s prostitucijo. Skivjanija so po aretaciji tudi zaslišali, v soboto pa so mu odredili tridesetdnevni pripor. Oseminpetdesetletnik je sicer stari znanec policije, za zapahi je že preživel devet let. Sedel je, ker je svoji sedeminštiridesetletni partnerici Joliki Lakatoš zadal hude telesne poškodbe, zaradi katerih je nesrečnica umrla. Zločin se je zgodil v noči na 11. februar 2001 v stanovanju, v katerem sta partnerja živela.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste