Črna kronika

»Marko bi se lahko ubil«

Sašo Avramovič
18. 9. 2015, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Triatlon kluba Trisport Kamnik imajo ob torkih »kolesarsko rundo«. A ta bi se lahko ta teden končala tragično. Voznik avtomobila je namreč najprej začel prehitevati skupino kolesarjev, nato pa jim zaprl pot in naglo zavrl.

osebni arhiv Mira Kregarja
Miro Kregar, triatlonec, predsednik Triatlon kluba Trisport Kamnik in podpredsednik Triatlonske zveze Slovenije.

Nesreča nikoli ne počiva. To so na lastni koži v torek občutili tudi Marko Hren, Franci Pirc in Miro Kregar, vsi triatlonci Triatlon kluba Trisport Kamnik. Vsak torek imajo »tradicionalno kolesarsko rundo«, ki jih najpogosteje iz Kamnika vodi prek Mengša, Vodic, Smlednika, Šenčurja in Cerkelj vse do Komende.

osebni arhiv Mira Kregarja

Doživeli prometno nesrečo

»Naša 'runda' se konča v Komendi pri cerkvi. Potem gre vsak po svoje ali v manjših skupinah domov, nekateri proti Kamniku, drugi proti Radomljam, spet tretji proti Domžalam,« nam je povedal Miro Kregar, triatlonec, predsednik Triatlon kluba Trisport Kamnik in podpredsednik Triatlonske zveze Slovenije. A ta torek jim do Komende ni uspelo priti, saj so med vožnjo doživeli prometno nesrečo. »Preden smo se odpravili, sva z Markom zamenjala kolesi, saj je želel preizkusiti moje krono kolo. Drug za drugim smo s hitrostjo 38 km/h peljali iz Gmajnice proti Križu pri Komendi. Nismo vozili vzporedno, ampak drug za drugim, saj se ob takšni hitrosti in ob sprednjem bočnem vetru ne vozi vzporedno,« je opisal Kregar in dodal, da je nato v nekem trenutku nestrpen voznik osebnega vozila (po Kregarjevih besedah je šlo za Matjaža Strgarja) zavestno in z veliko hitrostjo najprej zapeljal pred skupino kolesarjev in nato na vso moč zavrl. Zaradi tega je naposled v avtomobil trčil prvi v skupini, Marko Hren, Miru in Franciju pa se je uspelo ustaviti oziroma obiti avtomobil. »Marko je naredil salto v zrak in padel zraven avta na tla. Lahko bi se ubil, če ne bi imel čelade,« je opisal Kregar, ki je mnenja, da je šlo za voznikovo namerno dejanje. Kolo je bilo v nesreči praktično uničeno, Marko pa se je tudi precej poškodoval. A to še ni bilo vse. Po nesreči je prišlo še do besednega obračuna. »Voznik je skočil iz avtomobila iz začel kričati, da ima poln kurac kolesarjev. Mi se z njim kaj dosti nismo želeli pogovarjati, ampak smo le poklicali policijo,« je dodal Kregar.

osebni arhiv Mira Kregarja

Z zapisom je presunil marsikoga

Kasneje, po nesreči, se je na svojem profilu na facebooku odzval tudi Matjaž Strgar, ki je predstavil svojo plat zgodbe, svoj zapis pa je naslovil kot »Prokleti kolesarji«. Z začetkom je presunil marsikoga, saj je zapisal: »Ok, včasih katerega izmed kolesarjev res malo 'zaprem' z avtomobilom, da mu dam misliti …« V nadaljevanju piše, da je med vožnjo »srečal« skupino kolesarjev pred njim, ki se je vozila 25 km/h, kolesarji pa so po njegovih besedah vozili vštric. »Trobim in trobim, pa se nihče od njih ni obrnil, kaj šele, da bi se umaknil.« Nato je, kot opisuje, skupino začel prehitevati in zapeljal na nasprotni vozni pas, nato pa naj bi iz nasprotne smeri pripeljal še en avtomobil, zato se je naglo umaknil nazaj na svoj vozni pas. »Zaviram, da me avtomobil ne bi oplazil, spustim zavoro, nato pa pospešim.« Potem pa je po njegovem opisu prišlo do trčenja kolesarja v zadnji del avtomobila.

Facebook

Kregar se je ostro odzval

Matjažu so na kraju samem, potem ko so prišli modri angeli, zaradi kršitev oziroma povzročitve prometne nesreče tudi izdali plačilni nalog, svoj zapis na facebooku pa naj bi že odstranil, oziroma kot pravi Kregar, naj bi že izbrisal svoj celoten profil. »Matjaž Strgar laže, da smo vozili 25 km/h in da je vozil za nami ter trobil in trobil. Tudi med prehitevanjem ni noben avtomobil pripeljal nasproti. Matjaž je naredil točno to, kar je bil njegov namen, in tega, kot sam pravi, ni naredil prvič,« se je ostro odzval Kregar in zaključil: »Kolesarji smo nezaščiteni in vsako tako dejanje, ki ima, mimogrede, indice naklepnega uboja, lahko privede do tragičnih posledic. Za kolesarje, seveda.«

osebni arhiv Mira Kregarja

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov