Črna kronika

65-letni moški, ki je prodajal ledvico, je prevarant!

R.T.
25. 8. 2015, 13.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Vsi mediji s(m)o poročali o oglasu, v katerem 60-letni Prekmurec domnevno zaradi neznosne revščine za 50.000 prodaja ledvico. Zdaj se je izkazalo, da je možak prevarant.

Oglas se je na spletnem portalu sobotainfo.com pojavil prejšnji teden, policisti pa so takoj začeli raziskovati primer, ki je bil sumljiv že na prvi pogled.

Ker je bila v oglasu kot kontaktna telefonska številka prodajalca oziroma posrednika navedena številka hrvaškega mobilnega operaterja, so se naši možje postave povezali s kriminalisti Policijske  uprave Međimurske. S skupnimi močmi so uspeli odkriti osebo, ki je oddala medijsko odmeven oglas.

Policisti so precej hitro ugotovili, da je oglas oddal 65-letni Slovenec, ki začasno stanuje v okolici Zadra. In kar je najpomembnješe, ugotovili so, da je možak prevarant in so ga ovadili zaradi kaznivega dejanje goljufije.

Osumljeni je bil včeraj pripeljan na zaslišanje v prostore kriminalistične policije v Zadru. Po zaslišanju je bil izpuščen na prostost, zoper njega bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota podali kazensko ovadbo.

Moški se je namreč zlagal. "V oglasu in kasnejših kontaktih z mediji je osumljeni navajal in prikazoval lažne okoliščine in dejstva o svoji socialni  stiski  (rubež hiše, dolgovi do banke, navajanje, da je brez brez dela,  lakota, da ima tri osnovnošolske otroke), zaradi česar je na portalu sobotainfo.com in Radio 1 stekla akcija za pomoč družini te osebe," je sporočila policija.

Moški je javnosti natvezil, da je prejel ponudbo 70.000 evrov iz Avstrije, čeprav sta prodaja in kupovanje organov znotraj celotne EU prepovedana. Stokal je, da je oče treh otrok, za katerega težave ne država ne banka nista imeli posluha. Še več, trdil je, da pisal predsedniku Pahorju, premierju Pahorju in ministrici.

No, več kot sumljivo pa je bilo, da ga niso poznali niti v murskosoboškem centru za socialno delo, kjer naj bi obupani oče pred časom iskal pomoč, so pa za časnik pojasnili, da bi bila petčlanska družina, če je ostala brez vseh prihodkov, do pomoči upravičena, tudi če ima v lasti hišo in zemljo.

Pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Boštjan Lindav je v današnji izjavi za medije pojasnil, da bodo murskosoboški kriminalisti zoper osumljenega za zdaj podali kazensko ovadbo zaradi suma poskusa goljufije. Določene podatke policija še zbira, če bo ugotovljeno, da so sredstva prišla na določene transakcijske račune, pa bo govora o dokončanem kaznivem dejanju, je povedal.

Izpostavil je, da je pri tem kaznivem dejanju pomembno, da je osumljeni z lažnim prikazovanjem svoje socialne stiske spravil v zmoto nekatere medijske hiše, ki so ravnale v dobri veri, da gre za človeka, ki res potrebuje pomoč. Zato so posamezniki po podatkih policije na račune teh medijskih hiš že nakazali določene vsote denarja. S tem so po besedah Lindava izpolnjeni vsi elementi kaznivega dejanja, za katerega je zagrožena kazen do treh let zapora.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste