Črna kronika

Grozljiva nesreča za vedno vzela Gašperja

Petra Rupnik
8. 7. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Teden se je tokrat žal začel s črnim ponedeljkom. Na obrobju Idrije, pri Podroteji, kot temu odseku pravijo domačini, na glavni cesti, ki pelje proti Godoviču in naprej proti Ljubljani, je huda prometna nesreča terjala življenje 30-letnika, še dve osebi pa sta utrpeli hude poškodbe. Tragedija je cesto popolnoma ohromila.

Arhiv Svet24

Policija je bila o nesreči obveščena slabih deset minut pred 13. uro. »Po sedanjih ugotovitvah je 22-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom vozil po glavni cesti iz smeri Idrije proti Godoviču.

6 smrtnih žrtev so letos že terjale ceste na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Na ravnem delu ceste oz. v rahlem desnem preglednem ovinku se je omenjenemu vozniku na tovornem vozilu odpel priklopnik, ki se je brez nadzora zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v kombinirano vozilo znamke Citroen, s katerim je v nasprotni smeri pravilno vozil 30-letni voznik.

Slednji je po trčenju ostal ukleščen v vozilu in ni več kazal znakov življenja,« se je glasilo srhljivo policijsko poročilo. Smrtonosna prikolica je zatem zadela še drugo osebno vozilo znamke Mazda, s katerim se je za kombiniranim vozilom peljala 36-letna voznica, v njenem vozilu je bil tudi 22-letni sopotnik. Oba sta v nesreči utrpela hude telesne poškodbe in so ju s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

PGD Idrija

Zaradi nesreče je bila Idrija z ene strani za več ur odrezana od sveta. Novica o smrtni žrtvi, o mladem fantu Gašperju Leskovcu iz Kalc pri Logatcu, se je zarezala v vroče ponedeljkovo popoldne. »Ne gre in ne gre mi iz glave da te ni več med nami.../Dragi sošolec! Počivaj v miru, radi te imamo…« so se vrstili zapisi na facebooku.

Šokirani so bili tudi v trgovini idrijske Kmetijsko-gozdarske zadruge (KGZ), kamor je bil Gašper usodnega dne namenjen na delo. »Še posebej so prizadeti njegovi najbližji sodelavci v trgovini, ki so prvi izvedeli za to nesrečo. Ker ga ni bilo ob uri v službo, zamujanje pa ni bilo v njegovi navadi, so nekaj po 13. uri poklicali na njegov mobitel, na katerega pa se ni oglasil Gašper, ampak eden od policistov, ki je že bil na kraju dogodka in je slišal zvoniti mobitel. Ta je samo povedal, da Gašperja ne bo v službo, ker se je zgodila prometna nesreča. Podrobnosti in kruto resnico pa je prvi izvedel naš vodja klavnice, ki se je peš odpravil proti domu v Idrijsko Belo in je šel mimo mesta nesreče.

Franci Čuk, direktor KGZ Idrija, kjer je bil zaposlen pokojni: »Gašper je bil prijeten človek, vedno dobre volje in pripravljen pomagati. Ostajata praznina in velika žalost.«

Ker ga je eden od policistov prepoznal, mu je povedal, da je bil Gašper udeležen v prometni nesreči in da se je smrtno ponesrečil,« pojasni direktor KGZ Idrija Franci Čuk in doda, da je za tako majhen kolektiv, kot ga premore njihova zadruga, to res velik šok in velika izguba. »Gašper je bil prijeten človek, vedno dobre volje in pripravljen pomagati.

Čeprav je bil pri nas šele dobri dve leti, je bil že čisto »naš« in počasi si je tudi že pridobival zaupanje naših stalnih strank v mesnici, v kateri je delal. Skratka, ostaja praznina in velika žalost, ki jo delimo z njegovimi najožjimi sorodniki in prijatelji,« je še povedal Čuk, ki se zaveda, kako lahko splet nesrečnih okoliščin povzroči tako hudo tragedijo.

»Ker se je nesreča zgodila na poti v službo, nas je to še toliko bolj prizadelo. Kar nekaj se nas dnevno vozi po tem odseku in prav vsak bi se lahko znašel v taki – praktično brezizhodni – situaciji kot Gašper,« zaključi Čuk. Izjemno pretreseni so tudi v jeseniškem družinskem podjetju SIGR Bizjak, katerega tovorno vozilo in voznik sta bila udeležena v nesreči. »Vsi v podjetju smo v velikem šoku. Zelo nam je hudo in sočustvujemo z vsemi družinami udeleženih.

PGD Idrija



Iskreno nam je žal,« nam povedo. Ko jih povprašamo o tem, zakaj bi se prikolica lahko odpela od tovornjaka, nam pojasnijo, da odgovora na to nimajo, saj je bilo vozilo skoraj novo, dobili so ga na začetku leta. Tudi o vozniku, ki je v ponedeljek na nesrečni trasi vozil njihov tovornjak, povedo, da je odgovoren in deloven fant.

»Zdaj bi tudi on potreboval psihološko pomoč in podporo,« so nam skrušeni in šokirani dejali in dodali: »Vemo, da pokojnega fanta ne moremo vrniti v življenje, in resnično nam je hudo. Srčno si želimo, da bo vse v redu vsaj z ostalima dvema udeležencema nesreče, ki sta utrpela poškodbe.«

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste