Črna kronika

Otroku s smučko prerezala obraz in pobegnila, sledi povzročiteljice vodijo v Ljubljano!

T.C.
17. 2. 2015, 18.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V otroški kliniki v Celovcu po hudi poškodbi okreva sedem letni Laurin, kateremu je v soboto na koroškem smučišču Heiligenblut preko obraza z ostrim robnikom smučke peljala neznana smučarka, ki je nato s kraja dogodka pobegnila oziroma se odpeljala naprej. Avstrijski kriminalisti so po pregledu kart ugotovili, da je najverjetnejša povzročiteljica Slovenka, sledi vodijo v Ljubljano!

Elizabeth Peutz / KleineZeitung
Laurin je po poškodbi dobro okreval in bo lahko kmalu zapustil bolnišnico.

Kljub temu, da so otroški in plastični kirurgi opravili odlično delo, saj so uspeli otroku obraz v večji meri rekonstruirati, malega Laurina še vedno močno boli, ob njegovi bolniški postelji pa je ves čas tudi njegov oče Helmut, ki sicer dela kot nadzornik v švicarskem predoru St. Gotthard.

Ta pravi, da razume, da se je zgodila nesreča, saj se je Laurin, še nevešč smučanja, peljal z vlečnico na vrh smučišča, nato pa nesrečno padel na previsnem delu proge, kjer je zaradi naklona vidljivost nekoliko slabša. A skrbni oče hkrati nikakor ne razume, kako je lahko nevestna smučarka odpeljala naprej in pobegnila, saj je otrok močno kričal in hudo krvavel, tako, da je bil sneg okoli njega živo rdeče barve.

Smučarji, ki so opazili nesrečo, so nemudoma poklicali na pomoč, otroku sta prvo pomoč nudila reševalca na smučišču, ki sta ga s snežnimi sanmi prepeljala do spodnje postaje žičnice, od koder so ga na urgenco v Celovcu prepeljali z reševalnim helikopterjem, saj so štele sekunde. Pot po cesti je namreč dolga okoli 160 kilometrov, po zraku pa je razdalja med smučiščem oziroma krajem nesreče ter kliniko v Celovcu slabih 100 kilometrov.

Rettungsdienst Österreich

Kot je povedal predstojnik otroške kirurgije prof. dr. Wilhelm Kaulfersch je bilo pomembno, da otroka čim prej operirajo, saj bi lahko zaradi poškodovanih živcev otrok ostal brez nadzora nad mišicami, lahko bi bil nezmožen govoriti in jesti, ali pa bi se mu obraz na poškodovani strani povesil!

Kriminalisti in preiskovalci s koroške deželne policijske uprave v Celovcu so pregledali nadzorne sisteme, varnostne kamere ter podatke z naprav, ki beležijo gibanje smučarjev, šlo naj bi za SkiData sistem, ki preverja veljavnost smučarske vozovnice in omogoča uporabo vlečnic.

Šlo naj bi za smučarko, ki je bila oblečena v svetlejši kombinezon s temnimi krožci, podatki z vozovnice pa jasno kažejo, da je najverjetnejša brezsrčna smučarka pripadala organizirani turistični skupini, ki je prišla ta dan na avstrijsko smučišče Heiligenblut smučati iz Slovenije, natančneje naj bi šlo za ljubljansko skupino!

Avstrijska policija bo za pridobitev operativnih informacij najverjetneje zaprosila slovenske kolege, ki bodo opravili poizvedbo in - tako je upati - brezvestno smučarko identificirali. Poudarjajo, da se lahko vsakomur zgodi, da nehote povzroči nesrečo, a strahopetno pobegniti in prepustiti nemočnega otroka usodi, pa je zavrženo dejanje brez primere!

Mali Laurin pravi, da bo, ko ozdravi, še smučal, a se z vlečnico ne bo več peljal. Oče pa želi, da bi zaenkrat še neznana smučarka spoznala, da ni ravnala prav in da bo njena vest dovolj močan sodnik, da se bo zmogla otroku iskreno opravičiti za nerazumno dejanje, ko so le centimetri manjkali, da bi mu s smučko prerezala vratne žile in na tak način najverjetneje končala mlado, nedolžno življenje.

Skigebiete

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste