Črna kronika

Vandal v stranišču razbil umivalnik

mr
26. 1. 2015, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10. Celjski policisti so v Drenskem Rebru obravnavali vlom v vikend, od koder je malopridnež ukradel televizor, več suhomesnatih izdelkov in alkoholnih pijač. Škode je za nekaj sto evrov.

9. Novogoriški policisti so po zakonu o varstvu javnega reda in miru oglobili 27-letnika, ki je v nočnem času z igranjem na boben povzročal hrup in s tem motil sosede pri počitku.

8. Na mejnem prehodu Metlika so policisti 40-letnemu vozniku osebnega avtomobila zasegli približno 10 kilogramov tobaka, ki ga je nameraval pretihotapiti na sončno stran Alp. Tobak so mu zasegli, o najdbi pa obvestili carinike. Sledi postopek o prekršku.

7. Koprski policisti so dobili prijavo o poškodovanju tuje stvari v sosednji Italiji. Oškodovanec je policiste obvestil, da mu je neznani storilec na parkiranem osebnem avtomobilu v Sesljanu preluknjal tri pnevmatike. Škode je za okrog 250 evrov.

6. V Murski Soboti je bil odkrit bankovec za 50 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

5. Na območju Bleda in Jesenic sta bila odkrita bankovca za 200 in 100 evrov, za katera sumijo, da sta ponarejena. Modri angeli so denar zaplenili in ga poslali v nadaljnjo preiskavo, o nepridipravih, ki so ju spravili v obtok, pa še zbirajo obvestila.

4. Celjski policisti so v Šempetru v Savinjski dolini obravnavali drzno tatvino. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 31-letnica vstopila v odklenjeno stanovanjsko hišo in, čeprav sta bila oškodovanca v kuhinji v pritličju, odšla po stopnicah v zgornje nadstropje, kjer je v spalnici našla tri zlate prstane in jih kajpak pospravila v žep. Ko se je vračala, pa jo je zalotil oškodovanec in jo pridržal do prihoda policistov. Sledi kazenska ovadba.

3. Gorenjski policisti so na brniškem letališču 27-letnemu avstrijskemu državljanu zasegli približno 50 kilogramov prepovedane rastline kat. Možakar je carinikom prijavil, da tovori svežo zelenjavo. Sledi kazenska ovadba zaradi pečanja z mamili.

2. V okolici Pivke so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in v vikend ob njej. Lastnik pogreša dva plinska žara, dve plinski jeklenki, žar za podpeko, vrata stranišča, vrata bivalnega dela hiše, pribor za kamin, velik glinen vrč, pet lončenih posod, polnilec za baterije, akumulator, sedlo in uzdo. Škode je za okrog 1200 evrov.

1. Novogoriški policisti so na bencinskem servisu v Vrtojbi obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je namreč v stranišču razbil umivalnik in podjetju povzročil za okrog 100 evrov škode.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste