Črna kronika

Družina Klemna še vedno na začetku

Gabrijel Toplak
23. 12. 2014, 16.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Četudi je oče Gojko Lenko iz Mežice s pomočjo ustreznih služb že prečesal korito reke Drave, ga je iskal še na Pohorju ter Rogli in ne misli odnehati.

PU Celje

»Nič novega. Smo na začetku,« je včeraj za Svet24 dejal Gojko Lenko iz Mežice, oče pogrešanega 20-letnega Klemna, ki so ga zadnjič videli 4. decembra nekaj čez polnoč v bližini gostinskega lokala Trust v Mariboru.

Policija ga o vseh aktivnostih, ki jih izvaja v zvezi s sinovim iskanjem, res ne obvešča, a mu s svojim trudom in angažiranostjo še vlivajo določeno upanje. »S pomočjo psov smo že preiskali širše območje pod Kalvarijo v Mariboru, potapljaška enota mariborskih poklicnih gasilcev ga je iskali tudi v reki Dravi in tam, kjer bi ga morebiti lahko naplavilo. Vselej brez uspeha ali kakršnekoli sledi. Grozno je. Resnično bi želeli vedeti, kaj je z našim Klemnom. Z njim nimamo nobenega stika že od izginotja, v tem času nismo prejeli ali dobili niti enega indica, zakaj bi kam odšel ali bi ga nekdo ugrabil. Tudi videnje v gostinskem lokalu na slovenski obali se je izkazalo za neresnično navedbo. Težko rečem, kaj je bilo v resnici, a lahko sklepam, da nas je v tem primeru, kot se je to zgodilo že večkrat, klical kakšen bolnik. Ne najdem drugih besed za takšne osebe,« je odkrit Lenko in nadaljuje, da so njegovega sina s pomočjo službenih psov iskali tudi na bližnjem Pohorju, še posebej zato, ker naj bi ena od slovenskih vedeževalk napovedala, da bi ga lahko našli v snegu.

STA

Brez pretiranega razmišljanja in v želji po čim hitrejšem iskanju so se s tremi večjimi skupinami odpravili tja, se spominja, kjer so skoraj prečesali celotno Pohorje, sam se je lotil iskanja še na Rogli. »Tudi nihče od tamkajšnjih domačinov ni videl ničesar in nam zato niso mogli pomagati. V tistem času je zapadel še svež sneg, zato smo se povezali še s tistimi, ki plužijo ceste, prav tako tudi z vzdrževalci in upravljavci smučišč, če bi kdo karkoli videli ali vedel, a tudi oni nam niso mogli pomagati,« pojasnjuje Lenko, ki se prihajajočih praznikov nikakor ne veseli, saj so jih po navadi preživeli skupaj in bili veseli. Vseeno je prepričan, da ne bodo odnehali, isto želi tudi za policijo, čeprav jih posamezna zakonska določila po njegovem zelo ovirajo pri iskanju, saj je Lenkov sin že polnoleten.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste