Črna kronika

V zimskih mesecih tatičem dišijo suhomesnati izdelki

G.G.
17. 12. 2014, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tako je že tradicionalno. Še posebej na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini, kjer policisti v mesecu decembru in januarju običajno prejmejo več prijav o tatvinah suhomesnatih izdelkov.

Wikipedia

V preteklih letih je šlo za tatvine iz objektov, namenjenih sušenju mesa, ki so bili manj varovani, odklenjeni ali celo odprti. V posameznih primerih so tatovi odtujili večje količine mesa in oškodovancem povzročili veliko premoženjsko škodo, sporočajo s PU Novo mesto.

Policisti občanom svetujejo, da tovrstne objekte skrbno zaklepajo in izdelke hranijo na varnih mestih. Poskrbijo naj tudi za varno hrambo ključev in jih ne puščajo na t.i. »skritih mestih« v bližini objektov.

V primeru, da opazijo sumljive osebe, ki bi lahko izvrševale kazniva dejanja ali opazovale objekte, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113 ali pokličejo najbližjo policijsko postajo.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja