Črna kronika

Naročila je umor

Sašo Avramovič, G.G
18. 10. 2014, 07.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Štiridesetletna Draga Nedeljković je naročila umor svojega prijatelja, 49-letnega Radeta Tubića, ker naj bi jo po telefonu vznemirjal s kratkimi sporočili. Tako je navedeno v obtožnici višjega tožilstva. Za naročen umor je plačala 30.000 dinarjev oziroma malo več kot 250 evrov.

Svet24.si, Profimedia

Devetinštiridesetletnega Radeta Tubića, državljana Bosne in Hercegovine, je 10. oktobra lani v gozdu v vasi Godovik v bližini Požege iz zasede napadel oseminštiridesetletni Milun Milić. S topim predmetom, ki ga sicer nikoli niso našli, ga je potolkel do smrti. Njegovo telo je potem zažgal. Tubić bi moral priti na delo v Svračkovo, človeku, pri katerem je delal, pa je bilo, ker ni prišel na delo, vse skupaj sumljivo, zato je njegovo izginotje prijavil policiji. Dan pozneje so nato našli njegovo truplo. Milić pa je bil tako nespameten, da je Tubiću ukradel mobilni telefon, kar je policiji pomagalo, da so ga hitro našli in prijeli.

Policiji precej časa ni bilo jasno, kakšen motiv bi lahko imel morilec, tožilstvo pa je opravilo svojo nalogo in med preiskavo prišlo do novih dokazov, ki so se nato zvrstili v obtožnici. Tožilstvo je ugotovilo, da naj bi za vsem skupaj stala 40-letna Draga Nedeljković, zoper katero je bila podana tudi obtožnica.

Svet24.si, Profimedia

V njej je zapisano, da je Nedeljkovićeva dan prej in na dan umora po telefonu govorila z Radetom Tubićem in ga prepričala, da pride v vas Godovik oziroma v zapuščeni del gozda. Predhodno pa se je z Milićem dogovorila, da mu bo plačala 30 tisoč dinarjev (malo več kot 250 evrov) za umor Tubića, ker naj bi jo slednji nadlegoval s kratkimi sporočili.

Načrt plačanega umora je bil, da Tubić pride na dogovorjeno mesto, kjer ga bo počakal Milić in ga zatem tudi ubil. Načrt Nedeljkovićeve je bil v celoti realiziran, podrobno pa je opisan tudi v obtožnici.

Tožilstvo je potem potrdilo, da je Draga Milunu 20. oktobra res plačala 30 tisoč dinarjev.

Sodnik višjega sodišča je sicer Milića že avgusta obsodil na petnajst let zapora, Nedeljkovićevo pa oprostil, saj zoper njo niso našli dovolj dokazov. Na to se je tožilstvo tudi pritožilo. Zdaj pa je torej tožilstvo na podlagi novih dokazov vložilo novo obtožnico zoper 40-letnico.

Svet24.si, Profimedia

Sicer pa so razkrili še nekaj informacij. Draga Nedeljković je bila rojena v Franciji, v Parizu, prebivališče pa ima v Požegi. Po poklicu je gospodinja z zaključeno osnovno šolo. Milun Milić prihaja iz vasi Svračkova, zaključil je srednjo šolo, po poklicu je kmetovalec. Do zdaj še ni bil nikoli obsojen.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov