Črna kronika

Voda vzela Laro in Miha

M.J.
15. 9. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Deževna sobota je bila vzrok za nesrečo, ki se je zgodila na Vranskem. Deroči potok je vzel življenje dveh mladih oseb, ki sta s tega sveta odšli mnogo prehitro. Bila sta na poti, da bi mladim prenesla sporočilo o preventivi in vzgoji v prometni varnosti – in sama postala žrtvi.

Nuna tragična smrt še vedno odmeva.
V soboto okoli šeste ure zjutraj je deževje terjalo svoj davek. Pod majhnim mostom, ki vodi do centra varne vožnje AMZS na Vranskem, se je zaradi naraslega potoka nabralo vejevje, ki je vodi onemogočalo pretok pod mostom. Voda si je zato utirala svojo pot in si jo tudi utrla ter vzela življenje dveh mladih oseb – sestrične in bratranca – komaj 17-letne Lare Safran in 26-letnega Mihe Baloha, oba doma iz Petrovč iz občine Žalec.

Aleksander Reberšek

Vozilo AMZS-ja je ob popustitvi nasipa, ki je povezoval brežino potoka Bolska in most, padlo v vodo. Deroča voda potoka je zalila vozilo in s seboj odnesla Laro in Miha. 17-letnico so našli mrtvo v soboto ob 13. uri na območju Kaple na vejevju v naraslem potoku, truplo 26-letnika pa so gasilci našli včeraj dopoldne, približno 50 metrov stran od mesta, kjer je bilo vozilo.

26-letni Miha je bil zaposlen v AMZS Vransko, skrbel pa je za preventivno akcijo Družinska ura, pri čemer mu je prek študentskega dela pomagala tudi Lara. Oba sta bila izjemno pridna, marljiva in osredotočena na uresničevanje svojih ciljev, so nam zaupali njuni prijatelji. Pogrešali ju bodo tudi sodelavci na AMZS-ju, ki so v sporočilu za javnost zapisali: »Zaposleni v AMZS se zahvaljujemo domačinom, prostovoljcem, gasilcem, policistom in vsem, ki so sodelovali v iskalni akciji ponesrečenih in izrekamo iskreno sožalje svojcem.«

Najvidnejši pečat bo za seboj pustila komaj 17-letna Lara, ki bi čez dva meseca dopolnila 18 let. Od 23. oktobra jo bo lahko v slovenskih kinematografih na velikem platnu ponosno gledala vsa Slovenija. Lara je namreč ob boku Tine Gorenjak igrala glavno vlogo v filmu Vloga za Emo, a je žal odšla prehitro, da bi svoje izjemno delo videla v vsem sijaju. Larini starši so se odločili, da premiera filma kljub močni bolečini vseeno bo, saj se je s to vlogo Lari izpolnila velika skrita želja in bi tako želela tudi sama.

Ustvarjalci filma Vloga za Emo pa so zapisali: »Lara ni bila povsem običajna najstnica, bila je celo preveč modra, odrasla, odgovorna za svoja leta. Prezgodaj, mnogo prezgodaj je zaključila svoje delo. Za seboj je pustila veliko bolečino, a je pustila še nekaj velikega, nekaj, kar bo ostalo generacijam, pustila nam je svojo vlogo in zavest, da moramo verjeti vase.«

Larin dobri prijatelj pa je mlado igralko opisal takole: »Lara je bila izjemno pozitivna, nasmejana in vedno pripravljena pomagati. Spominjali se je bomo po njenem edinstvenem odnosu do dela. Kljub mladosti je točno vedela, česa si želi v življenju, kaj bo počela. Vestno je uresničevala svoje zastavljene cilje. Še v petek sva sedela na kavi, v soboto pa me je pretresla ta strašna novica. Usoda se je res grdo poigrala z Laro.«

Žal je usoda Laro prehitro vzela s tega sveta, da bi lahko med nami zasijala kot zvezda. Namesto tega bosta na nebu žareli dve novi zvedi – Mihova in Larina. Slovenija pa bo s ponosom in hkrati bolečino v prsih gledala Larin veliki uspeh.

 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste