Alenka Resinovič Reza, nekdanja radijka, vremenarka in televizijska voditeljica, z diplomo iz računalništva in informatike, velja za vsestransko in iznajdljivo, pa tudi nepredvidljivo. Po medijski poti, ki je ni več izpolnjevala kot nekoč, je pred nekaj leti najela njive in se lotila pridelave česna, nato pa še drugih vrst zelenjave. Odslej v predpasniku večinoma iz svojih pridelkov pripravlja zdrave jedi in jih tudi sama postreže v Rezini kuhni v središču Ljubljane. S tem je pridelavo lastnih kmetijskih pridelkov združila z zdravo ponudbo hrane na krožniku, s tako samozaposlitvijo pa navdihuje in opogumlja tudi druge.
Alenka Resinovič Reza, mati treh že odraslih otrok in zdaj tudi babica dveh vnučkov, je doslej uspešno krmarila že v vrsti poklicev. V veliko pomoč so ji komunikativnost, optimizem, zaupanje vase in neverjetna notranja moč. Zaradi te ji kljub težkim preizkušnjam, med katerimi sta tudi dve ločitvi, vedno uspe iti naprej, življenju in novim podvigom naproti. »Vse, kar delam, naredim po najboljših močeh, z veliko odgovornosti in ljubezni. Prav slednja verjetno najbolj vpliva na izid. Navsezadnje je življenje igra, in če v svoji vlogi uživaš, je uspeh zagotovljen,« pripoveduje Reza, ki se je po več, nekoč tudi zanjo sanjskih službah odločila za povsem drugačno pot.
Začelo se je s sanjami o restavraciji. »Pred leti je bila zame odločitev, da se s tedanjim možem odpravim čez lužo in pustim delo vremenarke, velika sprememba. Odšla sem s težkim srcem, saj smo družinsko in s prijatelji zelo močno povezani. Kmalu sem spoznala, da je razdalja preveliko breme. Čez nekaj mesecev sem se vrnila domov. Prvič sem zares spoznala, da je dom tam, kjer je srce. A že v Ameriki sem ugotovila, da bi me kmetijstvo lahko v zrelih letih izpolnjevalo in v njem še danes vidim smisel. Že v Honoluluju se mi je ob neki priložnosti, ko sem skuhala govejo juho z rezanci in solato s slovenskim bučnim oljem, porodila ideja o lastni restavraciji. A treba se je bilo prepustiti in prisluhniti notranjemu glasu. Danes mi ni niti za trenutek žal, saj zdaj sanje živim v domačem okolju.« Po novem jih uresničuje z Rezino kuhno, ki je zanjo dokaz več, da dela prav in je na pravi poti. »Ko sem bila čisto na dnu, res ni bilo preprosto. A hitro sem se zbrala in pretehtala različne možnosti. Kmetijstvo je močno izstopalo in vedno bolj mi je bilo jasno, da me zato čakajo radikalne spremembe. Ker se veliko pogovarjam sama s seboj, sem se tudi lažje odločila za novo pot.«
Več v Zarji št. 7, 16.2.2016