Vse je izginilo

Moja pot z Mohanjijem iz črne teme do svetlobe luči

Paula Vouk
17. 9. 2023, 07.13
Posodobljeno: 17. 9. 2023, 07.16
Deli članek:

Leto 2017 je bilo prelomnica v mojem življenju. Kot študentka sem bila na izmenjavi na Nizozemskem …

AdobeStock
Vsak dan sem hvaležna Mohanjiju za to življenje.

Preživljala sem obdobje dogodivščin, velikih prijateljstev in veselja, ki se je nepričakovano končalo z »bad trip« izkušnjo v nočnem klubu.

Ta dogodek skupaj z neizmerno krivdo in stresom je sprožil moj živčni zlom. Življenja, ki sem ga poznala prej, ni bilo več. Bila sem v popolnem strahu in paniki 24 ur na dan. Več tednov nisem mogla spati, jesti ali biti sama v prostoru. Bala sem se dobesedno vsega. Vrnila sem se domov in zdelo se mi je, da sem izgubila vse, kar je bilo zame pomembno.

Sreča, prijatelji, fant, zdravje, življenje. Vse je izginilo. Imela sem zelo malo upanja, da bom še kdaj normalna. Doživljala sem pekel, ki je trajal in trajal.

PRIJATELJEV NASVET

Sredi mojih najtemnejših dni mi je prijatelj povedal za Mohanjija. Priporočil mi je Mohanjijevo vodeno meditacijo Moč čistosti in rekel, naj poskusim meditirati 41 dni zapored, kar mi lahko zelo pomaga.

Zaradi svojega psihičnega stanja sem oklevala. Misel, da bi se potopila v svoje frustrirajoče misli in strahove, me je zelo strašila. Moj prijatelj je dejal: »Mohanji bo s teboj, medtem ko boš meditirala. Med meditacijo se ne more zgoditi nič slabega. Z njim boš na varnem.«

Mojemu logičnemu umu je bilo težko verjeti, da je nekdo lahko z menoj, medtem ko je fizično odsoten. Vendar pa sem bila zelo motivirana, da spet najdem mir v sebi, in bila pripravljena za to narediti vse, kar je bilo treba. Strahovi me niso ustavili in začela sem meditirati.

Osebni arhiv
Z dragim Mohanjijem

MOHANJI JE Z MENOJ

Na začetku meditacije Mohanjijev glas reče: »Zapri oči in jih ne odpiraj, dokler ti za to ne dam znaka.« Te besede sem si dobro zapomnila. Po petih minutah meditacije sem začela doživljati neznane občutke. Postajali so vse močnejši in vse manj običajni. Občutila sem, kot da se moje telo zelo hitro dviga. To je bilo zame izjemno strašljivo. Moje srce je začelo zelo hitro biti. Bila sem panična in želela sem odpreti oči, da bi preverila, ali še sedim na stolu. Instinkt je kričal: »Beži!« Vendar to ni bila opcija zame. Mohanjijeva navodila so bila jasna. Ne smem odpreti oči. Odločna sem bila, da bom meditirala 41 dni in to zagotovo bo prvi dan.
Da bi se pomirila, sem si začela ponavljati: »Mohanji je z menoj. Mohanji je z menoj.« Ni mi preostalo drugega, kot da sem zaupala Mohanjiju. Ostala sem pri miru, čutila divje bitje srca in bila priča stanju panike v sebi.

Čez nekaj časa se je moj srčni utrip začel upočasnjevati, dokler se ni popolnoma umiril. To je bila zmaga. Prvič v svojem življenju nisem zbežala pred paniko. Na štiri oči sem se soočila s paniko brez nikakršnega pobega. Strah pred paniko me je v tistem trenutku zapustil. Vedela sem, da sem zdaj močnejša od panike in da me ti občutki ne morejo več omejevati.

To je bil zame več kot življenjski dosežek. Mohanji je prinesel upanje in možnost svetle prihodnosti. Dal mi je moč, da sem se še naprej borila in se soočala z vsemi izzivi. To počne za nas. Lajša naše bolečine in nam daje moč, da plešemo v ritmu viharjev življenja.

VEČNA DOLŽNICA

Brez najmanjšega dvoma sem prepričana, da svoje življenje dolgujem Mohanjiju. Brez njega bi takrat končala v bolnišnici in ne bi mogla živeti brez kopice zdravil. Izkusila sem moč uma, ko ta popolnoma skrivi realnost in manipulira z nami. Samo nekaj veliko močnejšega me je lahko potegnilo iz teme. Nekaj takšnega kot je Mohanjijeva zavest, svetlejša od milijona sonc.

Mohanji je prišel v moje življenje, ko sem bila popolnoma zlomljena. Prišel je, ko so mnogi drugi odšli. Prišel je, ko so mnogi, vključno z mano, dvomili, da je še kaj upanja zame. On nikoli ni dvomil. Ponudil mi je roko in me korak za korakom vodil nazaj k svetlobi. To je Mohanji. Poskrbi za vsako bitje, ki išče podporo. Sebe podari vsakemu, brez obsojanj in pričakovanj. V njegovem srcu je dovolj prostora za vse nas. Mohanji je svoboda in je ljubezen. Če si tega želimo, nas vodi vse do cilja, ko tudi sami postanemo svoboda in ljubezen ter se vse drugo razblini.

Vsak dan sem hvaležna Mohanjiju za to življenje. Vem, da od mene ne potrebuje ničesar, niti moje hvaležnosti. Zame pa ima nekaj želja, čeprav si v resnici nikoli ne želi ničesar. Želi, da postanem steber svetlobe na tem svetu. Da brez dvoma verjamem vase. Da uresničim svoj največji potencial. Da si upam govoriti in živeti svojo resnico. Da občutim popolno svobodo. Da postanem ljubezen.
Zato Mohanji danes živi. Živi, da bi lahko mi sijali. Sijali bolj svetlo od milijona sonc. Tukaj je, da naredi mojstre iz nas. Tukaj je za nas in samo za nas.

Ta moj zapis se je porodil z neizmerno hvaležnostjo Mohanjiju in ljubeznijo do vseh vas.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov