Televizija

Ajda na Divjem zahodu

A. S.
27. 11. 2024, 09.25
Posodobljeno: 27. 11. 2024, 11.23
Deli članek:

Ajda Mlakar v Saloonu na Koroškem

Arhiv oddaje
Ajda je obiskala Mladena v Saloonu.

Ajda je tokrat obiskala gostilno Saloon na Koroškem, na poti iz Kotelj proti Slovenj Gradcu. Za kuharskega mojstra Mladena Todića je pripravila izziv – kupila je T bone steak, mlad krimpir, rukolo, čebulo in parmezan.

Arhiv oddaje
Skriti gost je bil koroški glasbenik Boštjan Konečnik.

Skriti gost, glasbenik Boštjan Konečnik je zadovoljstvo s krožnikom pokazal tako, da je obglodal kosti T bone steaka. Ocenil ga je z desetko. Ajda je pripravila gorčično omako, ki je prav tako »sekala«. Chef Mladen pa je na zanimiv način ocvrl čebulo. Boštjan Konečnik je Ajdino lepoto opeval takole: »Ajda je tako lepa, da bi lahko bila Korošica.«

Arhiv oddaje
Kralj svoje kuhinje, Saloon

Ajda pa je svoje potovanje na »Divji zahod« je opisala takole: »Že od nekdaj sem si želela obiskati divji zahod, pa žal še ni bilo prave priložnosti, sem pa zato še toliko bolj uživala ob snemanju oddaje Kralj svoje kuhinje, ki nas je nazadnje popeljala v gostišče Saloon. Eden od res nepozabnih trenutkov je bil tisti v hlevu, ko sem videla male prašičke, ki so sicer zelo luštni, ampak tudi zelo glasni. Še nekaj dni po snemanju mi je piskalo v ušesih! Znova me je očarala tudi gostoljubnost in srčnost Korošcev. Kljub dolgi vožnji se je celotna ekipa s tega snemanja vrnila z zares lepimi občutki in polnimi želodci.«

Kralj svoje kuhinje – vsak ponedeljek ob 20.00 na Aktual TV!

Arhiv oddaje
Takole slasten je bil krožnik s T bone steakom in mladim krompirjem ter gorčično omako.

Recept:

Za ocvrto čebulo

- 2 večji čebuli - moka - sol - poper - olje za cvrenje

Za krompir z zelenjavo iz pečice

- 500 g krompirja - 1 rdeča in 1 zelena paprika - 250 g češnjevih paradižnikov - 250 g šampinjonov - sol - poper - olje

Za gorčično omako z medom

- gorčična zrna ali gorčica z zrni - med - sojina omaka - mleta paprika

Za solato iz rukole in parmezana

- rukola - kos parmezana - sol - oljčno olje - balzamični kis

Za goveji steak

- zorjen goveji steak debeline približno 5 cm (približno 1 kg) - 100 g masla - nekaj strokov česna - sol - vejica svežega rožmarina

- sveže mlet poper - olje

Petra Hlebš
Kaj vse je Ajda prinesla Mladenu v izziv.

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek na Aktual TV ob 18.00.

Estrada

Male sive celice
Pogovor

»Ni narobe, če ne veš, narobe je, če nočeš izvedeti še več.«

luka basi naslovnica 1
"Partnerica Luke Basija"

Ta naziv je šel Luki Basiju pred leti na živce

eber-stimac
Ljubezen

Martin Golob ob zlati poroki spet poročil veliko mojstrico krznarstva

Chris Carter 2
Pisatelj Chris Carter

»V Evropi si težko predstavljate, kako kruti so lahko zločini«

z-jasno-in-glasno, joze-potrebujes
Z Jasno in glasno

Jožetov prezgodnji izliv ali kako je nastala Novoletna zaobljuba

Nicko McBrain
Nicko McBrain

Legendarni bobnar Iron Maidnov napovedal slovo

Zanimivosti

minimal, michelinova zvezdica, sladoled
Tajvan

Na svetu je samo ena trgovina s sladoledom z Michelinovo zvezdico

sončni zahod, horoskop
Krog prijateljev Bruna Gröninga

O neverjetnih ozdravitvah ljudi; čudeži se še dogajajo

stepanje smetane, kuhinjski robot, smetana
Vrste smetane

Ali veste, kaj je škrlubec in kako nastane kremast kajmak?

madonna
Staranje

Tisti, ki sebe vidijo mlajše, so bolj zdravi, srečnejši in živijo dlje

Neža z malim Malgašem v Akamasoi, kjer so obiskali Pedra Opeko
Pet tednov v Ampitafi

Nepozabna izkušnja prostovoljnega dela v misijonu na Madagaskarju

nomadi, turcija
Fotogalerija

Nomadi ob vznožju gora pripravljeni na trdo zimo