Glasba

Booom! vas vabijo na Odisejo

Teja Pelko
26. 5. 2024, 08.00
Deli članek:

Koliko pesmi potrebuješ, da posnameš dober album? Po izkušnji Booom! pol ducata opaznih singlov v štirih letih, en album, ki ga zabrišeš stran, in še okoli 40 pesmi, iz katerih jih izbereš 12 za ploščo.

Aleksander Golob
Booom! so se razvili v odličen avtorski bend z dobrim studijskim zvokom in odrskim nastopom.

Prvenec se imenuje Odiseja, poznate singla Dance Like Me (peto mesto na Una Voce per San Marino) in Avantura (Popevka tedna in druga najbolj vrtena pesem aprila na Valu 202), v paketu pa je še kup dobre muzike. Na uro in pol dolgem koncertu v razprodanem SiTi Teatru BTC smo ob novih slišali tudi izbor starejših pesmi in dve tuji priredbi, navdušujeta pa tako zvočna slika kot odrska izvedba. To poletje jim z veseljem prisluhnemo še kje.

Aleksander Golob
Dragan Bulič tudi v pokoju dobro spremlja novosti na sceni, Nuša Derenda pa je bila na koncertu kot ponosna mama pevca Matevža.

Aleksander Golob
Samantha Maya ima tudi čisto nov prvi album, Matej Pečaver (desno) pa je s kitaristom Janezom Janežičem in pevcem Amadejem Papežem obujal spomine na ustvarjanje plošče z Ice on Fire.

Aleksander Golob
Na koncertu so uživali tudi 'ata' Frenk Derenda, Miha Gorše in Maj Vlašič. Po 'špilu' so pozdravili kolega Roka Šenka, ki ob Booom! brenka tudi pri skupini Flirrt.

Aleksander Golob
Samuel Lucas ostaja eden najbolj zaposlenih glasbenikov za poroke in poslovne zabave, kraški poet Boštjan Pertinač pa je pred kratkim tudi izdal prvi album.

Aleksander Golob
Jaka Peterka je koncert obiskal z boljšo polovico, Kajo Kovačič (oba Radio Antena), in Niko Svetlin, ki jo poznate z Radia Veseljak.

Aleksander Golob
Vplivnico Janjo Balant smo že srečali na kakšnem nastopu skupine Booom!, Vesna Hauptman pa je zaigrala v videu Julija.