Glasba

Njena glasbena pot je še vedno polna strasti in inovativnosti

A. M.
26. 5. 2024, 07.00
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 12.42
Deli članek:

Lara Baruca s tem koncertom dokazala, da je njena glasbena pot še vedno polna strasti in inovativnosti.

Tadej Pišek
Lara Baruca je slovenska pevka, avtorica in producentka.

Lara Baruca, ena najbolj priznanih slovenskih glasbenic, se je na koncertne odre vrnila z izjemnim nastopom v Avditoriju Portorož, kjer je pred polno dvorano navdušila s svojim glasbenim talentom in očarljivo osebnostjo. Na koncertu, primerno naslovljenem Potopljena v glasbo, je občinstvo popeljala skozi vrsto čustvenih skladb iz svojega bogatega glasbenega repertoarja in ob koncu večera prejela stoječe ovacije.

V vrhunec koncerta je publiko zapeljala uporaba inovativne tehnologije »immersive audio« s 44 zvočniki, razporejenimi okoli občinstva, ki je prinesla povsem novo raven zvočne izkušnje. Po zaslugi tehnologije Dolby Atmos so bili poslušalci deležni edinstvenega zvoka, ki je okrepil emotivno moč njenih pesmi.

Marko Alpner
Lara Baruca se je pred letih udeležila tako Eme in Slovenske popevke.

Prava vizualizacija

Koncert je bil vizualno obogaten z impresivno scensko podobo in lučmi, kar je dodatno pripomoglo k čarobnemu vzdušju večera. Dogodek ni bil le priložnost za pevkino glasbeno izražanje, ampak je ponudil tudi sporočilo o vztrajnosti in veri v lastne sanje, ki jih Lara Baruca opeva v svoji najnovejši skladbi Nabiram zvezde.

Po končanem nastopu je v preddverju Avditorija sledilo daljše pristno in navdihujoče druženje, ki je služilo kot stičišče različnih generacij slovenskih glasbenikov. Tako so Laro kot avtorico in izvajalko podprli Jadran Ogrin, Drago Mislej - Mef, Anika Horvat, Kevin Koradin, DJ Valentino Kanzyani ter člani zasedbe Siddharta. Lara Baruca s tem koncertom dokazuje, da je njena glasbena pot še vedno polna strasti in inovativnosti, njen odmevni samostojni nastop pa je jasen pokazatelj, da je na slovenski glasbeni sceni še vedno silno cenjena in priljubljena umetnica.

Tadej Pišek
Ob koncu glasbenega večera je prejela stoječe ovacije.

Marko Alpner
Koncert je bil vizualno obogaten z impresivno scensko podobo in lučmi

Tadej Pišek
Na koncertu je Lara Baruca občinstvo popeljala skozi vrsto čustvenih skladb iz svojega bogatega glasbenega repertoarja.