Tako znani televizijski kuharski chef Bine Volčič kot njegova žena Katarina, ki je tudi njegova desna roka, sta si zdaj končno lahko oddahnila. Selitev družine na Goričko se je izkazala za dobro odločitev. »Goričko je super, življenje na deželi pa precej mirnejše od mestnega,« se zadovoljno smejita zakonca. Samo obdobje gradnje posestva Monstera je namreč končano, tako da se zdaj lahko s Katarino posvetita gostom, hrani in vinu, torej njunemu kulinaričnemu turizmu. Bine je sicer iz Kranja, z družino so živeli v Ljubljani, a so se podeželskemu ritmu Prekmurja hitro privadili. Predvsem najstniška otroka, sin Vane in hči Tajda, sta se že vključila v druščino sošolcev in prijateljev. »Po pričakovanjih za najstnike takšna sprememba ni bila najbolj enostavna, vendar smo zdaj pognali korenine in smo veseli, da smo premagali ta izziv,« pravi Katarina, Bine pa dodaja: »Zame je dom tam, kjer je moja družina – Katarina, Vane in Tajda, pa še družinski kuža Rudi spada sem zraven. Nista pomembni ne lokacija ne velikost doma, pomembno je, da se imamo v njem radi in da se skupaj dobro počutimo.«
Seveda k dobremu počutju pripomore tudi dejstvo, da so bili v novem okolju lepo sprejeti. »Sovaščani in tudi širše Goričanci oziroma Prekmurci so izjemno gostoljubni in radodarni ljudje, zato se trudimo biti dobri sosedje in vračati z obrestmi,« je hvaležen chef.
Čas se tukaj ustavi
V Motovilcih tako zdaj stoji posestvo Monstera, ki je dom družine Volčič, ob koncih tedna pa vanj sprejmejo tudi do dvanajst gostov. Postavili so poseben koncept kulinaričnega oddiha, razlaga Bine. »Vikend paket zajema dve nočitvi s polpenzionom, tako da je treba samo priti uživat ter poskrbet zase in za svoj užitek in počitek. Koncept takega kulinaričnega oddiha je bolj primeren za odrasle, da si privoščijo spet srečati sebe.«
Konci tedna bodo za Bineta tako precej delovni, saj se mora za sobotno večerjo s sedmimi ali osmimi hodi dobro pripraviti. »Je pa možnost kuhanja z mano v okviru dogodka 4 x 4, kjer s štirimi udeleženci v štirih urah pripravimo 4-hodni sezonski meni za šestnajst gostov, torej vsak udeleženec ali udeleženka na kosilo povabi še tri svoje goste. Za skupno mizo je potem vedno veselo in skupaj uživamo v druženju, dobri hrani in vinu.«
Bine uporablja lokalne in sezonske sestavine, kar se da, pa v naravi naberejo kar sami. Gostje se tako lahko na primer skupaj z zeliščarjem Lovrom sprehodijo po gozdu, razkriva Bine in doda: »Čas se tukaj ustavi.«
Televizijski zvezdniški kuhar pravi, da nikoli ni lovil Michelinovih zvezdic. »To ni bila moja profesionalna želja oziroma namen – tukaj pa jih v nobenem primeru ne morem dobiti, zato me niti v sanjah ne more ujeti Michelinova ambicija. Zvezde pa me zanimajo samo tiste na nebu,« pravi Bine in našteje, na kaj je najbolj ponosen v svoji novi kuhinji: »Krušna peč, 'šporget' na drva in pa prostornost kuhinje, v kateri lahko spečem kruh iz desetih kilogramov moke, pripravim delavnico za deset ljudi ali pa plešem, če želim,« se glasno zasmeji.