Komik, igralec in voditelj Luka Korenčič je strastni kuhar in jedec. Pri hrani prisega na domače okuse, tako kot so kuhale babice, na krepke domače jedi, kot so jota, dunajski zrezek, pire krompir in špinača, makaronovo meso, golaž in polenta ter pehtranova potica, vse pa jih zna pripraviti tudi sam. Kadar gre v kakšno novo gostilno, ga mora očarati prvi obisk. »Ni pomembno, ali je višja raven ali dobra domača hrana, prvi obisk me mora prepričati, drugi lahko tudi razočara. Če me še tretji, pa me po navadi zelo dolgo ne vidijo – vsaj toliko časa, dokler ne slišim, da je prišlo do kakšne menjave kuharjev ali konceptov – ali pa, če kdo drug plača in želi obiskati dotični lokal, ki je na moji 'črni listi',« razkriva Luka. Načelno pa je s kulinarično gostinsko ponudbo zelo zadovoljen. »Slovenija leži na razpotju juga in severovzhoda in zahoda in v naši mali državi se mešajo veliki okusi,« poudarja. Ker reku legendarnega Franca Koširja 'jaz pijem rad in dobro jem' zadnje čase sam spet preveč sledi, namerava kmalu spet začeti z aktivno jutranjo telovadbo in malce bolj omejiti ogljikove hidrate. December je praktično za vogalom in takrat je najtežje hujšati, saj so ob praznikih ves čas druženja, tam pa seveda ne smemo biti lačni in žejni.«
Enako velja tudi ob obiskih Odprte kuhne, na katero rad zaide, vedno pa se ustavi pri stojnici kuharskega mojstra Karima Merdjadija, s katerim se poznata od leta 2016, ko je sodeloval v drugi sezoni oddaje MasterChef Slovenije. Gurmanoma tem za pogovore ne zmanjka, nazadnje pa je Luka tudi popazil na stojnico, da je lahko šel Karim na stranišče.