Svetilnik

Vsak dan skuhajo tisoč večerij

Katja Melik
24. 3. 2024, 03.30
Deli članek:

Ehsan Shahid Choudhry iz Londona v času ramadana, muslimanskega postnega meseca, vsak večer odpre vrata prostorov dobrodelne kuhinje, kjer vsak dan pripravijo tisoč večernih obrokov za vse, ki se postijo.

revija Jana
V dobrodelni kuhinji vsak dan pripravijo tisoč večernih obrokov.

Med ramadanom v kuhinji dela 400 prostovoljcev, ki se vsak dan menjavajo pri nabavi hrane, kuhanju in razdeljevanju obrokov. Eshan je s projektom začel leta 2018 in odtlej kuhinjo organizira vsak ramadan. »Prav je, da v tem mesecu poskrbimo, da vsakdo lahko dobi nasiten večerni obrok,« meni Ehsan, ki ga v soseski kličejo Gospod Ramadan. Za nabavo hrane je odgovorna njegova hčerka Zara. Letos se je odločila, da bodo skušali kar se da veliko živil pridobiti od lokalnih trgovin, in sicer takih, ki so tik pred iztekom roka uporabe ter bi jih sicer zavrgli. »Nujno je, da delujemo okolju prijazno,« meni študentka, ki vsako leto v času ramadana pomaga očetu.

Še več navdihujočih novic iz rubrike Svetilnik vas čaka v reviji Jana, št.  12., 19. marec, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov

plesalca
Plesna prvaka

Plesalca Maša Kastelic in Akim Pekunov: Delo na sebi je neskončna pot

taklamakan-desert
Veliki zeleni zid

Kitajci končali gigantski projekt, ki so ga začeli leta 1978