Običajno se nove restavracije hvalijo s slavnimi kuharji, vinoteka Maria v New Yorku pa se hvali z babicami. Restavracija, ki jo je ustanovila Jody Scaravella, sicer obstaja že skoraj 30 let, a do zdaj so v njej kuhale le italijanske none, ki so meščanom stregle s pravo hrano za dušo. Ker kaj je boljšega od juhe, ki jo skuha babica? Toda v času, ko je v ZDA tako osovraženo biti priseljenec, so se v restavraciji odločili, da bodo v njej kuhale babice z vsega sveta. Do zdaj so v njihovi kuhinji gostovale babice iz tridesetih držav, med drugim iz Argentine, Sirije, Poljske, Liberije in Nigerije. Tako ne slavijo le različnosti kultur, temveč tudi žensko složnost in moč, čeprav domače testenine – ne boste verjeli – trikrat na teden mesi dedek iz Kalabrije. Vsak večer se babice po končani strežbi predstavijo gostom in dobijo zaslužen aplavz. Najbolj zadovoljne pa so, ker mlajše generacije lahko podučijo, kaj je dobra domača, po starem skuhana hrana.
Restavracija, v kateri kuhajo babice