Nasveti

Recepti: Ko zorijo jajčevci

Lara Jelen
9. 8. 2024, 05.11
Deli članek:

Jajčevci nas pritegnejo že s svojo temno vijolično barvo, v sezoni pa so še posebej okusni. Ponašajo se z veliko hranili in malo kalorijami. Presežek vložimo. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA

Profimedia
Polnjeni jajčevci

Polnjeni jajčevci

Sestavine

  • 4 jajčevci
  • 4 paradižniki
  • 1 srednje velika bučka
  • 2 papriki (rdeča in rumena)
  • 80 g kozjega sira
  • 60 ml oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 2 vejici timijana
  • sol
  • vejica timijana za okras

Priprava

1. Manjše jajčevce oplaknemo, prerežemo na pol, premažemo z oljem, posolimo in postavimo v pečico, ogreto na 170 °C.

2. Paradižnike na hitro pomočimo v vreli vodi in jih olupimo. Česen narežemo na drobne rezine, zelenjavo narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje, dodamo papriko, jo prepražimo, nato dodamo še bučke, paradižnik, česen in timijanove liste, začinimo s soljo, premešamo in brez pokrovke dušimo približno 5 minut.

3. Pečene polovice jajčevcev vzamemo iz pečice in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato z ostro žlico izdolbemo približno dve tretjini mesa in ga drobno sesekljamo. Dodamo mu pečeno zelenjavo, premešamo in zmes naložimo v polovice jajčevcev. Potresemo z nadrobljenim sirom in vse skupaj zapečemo v pečici (nastavitev žar).

4. Še vroče jajčevce okrasimo z vejicami timijana in takoj postrežemo.

Še več slastnih receptov iz jajčevcev vas čaka v reviji Jana,   št. 32, 6. avgust, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

kavna usedlina
Kavna usedlina

Odpadek, ki odpravlja neprijetne vonjave

prijateljici, pogovor
V družbi je lepše

Nikoli ni prepozno za spoznavanje ljudi in sklepanje prijateljstev

rukola
Rukola

Rastlina, ki vas očisti strupov in pospeši metabolizem

setev, solata
Vrt

Čas je za pripravo gredic, česen in solato

Supernova_2025_spring_gift_card_LCD_1500x1126_SLO
Zanimivosti

Pomladno prebujenje darilnih idej

rep09-2025_naslovka
Zanimivosti

Seksturizem na Koroškem: vroča reportaža iz največjega bordela na drugi strani Karavank