Polnjeni jajčevci
Sestavine
- 4 jajčevci
- 4 paradižniki
- 1 srednje velika bučka
- 2 papriki (rdeča in rumena)
- 80 g kozjega sira
- 60 ml oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 2 vejici timijana
- sol
- vejica timijana za okras
Priprava
1. Manjše jajčevce oplaknemo, prerežemo na pol, premažemo z oljem, posolimo in postavimo v pečico, ogreto na 170 °C.
2. Paradižnike na hitro pomočimo v vreli vodi in jih olupimo. Česen narežemo na drobne rezine, zelenjavo narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje, dodamo papriko, jo prepražimo, nato dodamo še bučke, paradižnik, česen in timijanove liste, začinimo s soljo, premešamo in brez pokrovke dušimo približno 5 minut.
3. Pečene polovice jajčevcev vzamemo iz pečice in počakamo, da se nekoliko ohladijo. Nato z ostro žlico izdolbemo približno dve tretjini mesa in ga drobno sesekljamo. Dodamo mu pečeno zelenjavo, premešamo in zmes naložimo v polovice jajčevcev. Potresemo z nadrobljenim sirom in vse skupaj zapečemo v pečici (nastavitev žar).
4. Še vroče jajčevce okrasimo z vejicami timijana in takoj postrežemo.
Še več slastnih receptov iz jajčevcev vas čaka v reviji Jana, št. 32, 6. avgust, 2024.