Sestavine
Za biskvit:
· 5 jajc
· 250 g sladkorja
· 250 g moke
· 1 dcl olja
· 1 dcl mleka
· 1 pecilni prašek
· 1 vaniljin sladkor
Kuhano vino:
· ½ l belega vina
· 1,5 dcl vode
· 3–4 žlice sladkorja
· cimet v prahu, klinčki
Priprava
1. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg, rumenjake pa zmešamo s sladkorjem. Dodamo olje, mleko in vaniljin sladkor. Vse stepemo v gladko zmes, nato vmešamo še moko s pecilnim praškom ter nazadnje še sneg iz beljakov.
2. Testo damo v pomaščen model za torte. Pečemo pol ure na 180 stopinjah Celzija. Ohladimo na sobno temperaturo in preložimo na večji krožnik.
3. Vino zavremo skupaj z vodo, sladkorjem in začimbami. Še toplo prelijemo po biskvitu.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 45, 7. november, 2023.