Nasveti

Ne podcenjujte moči zdravega nasmeha!

Oglasno sporočilo
15. 9. 2023, 10.16
Posodobljeno: 15. 9. 2023, 10.18
Deli članek:

Ali ste vedeli, da je lep in zdrav nasmeh lahko vaš ključ do boljšega družabnega življenja? Lepi zobje pustijo boljši prvi vtis, so bolj privlačni, hkrati pa vas lahko na videz celo pomladijo! Z nasmehom je vse lažje, zato smo za vas pripravili štiri preproste korake, s katerimi lahko za zdrave zobe zlahka poskrbite iz udobja lastnega doma.

1. korak: Popolno čiščenje

Brezhibno čisti zobje so prvi korak na poti do samozavestnega nasmeha. Kakšno zobno ščetko izbrati? Naš glas gre nedvomno električni zobni ščetki, ki zagotavlja natančno čiščenje in vam hkrati prihrani čas. Naj vas ne prestraši njena cena, saj se vam bo naložba brez dvoma obrestovala, občutek čudovito gladkih in čistih zob po vsakem umivanju pa je zagotovo vreden vsakega evra.

Zakaj uporabljati električno ščetko? Ročno umivanje zob z običajno ščetko je res učinkovito le, če obvladate pravilno tehniko umivanja zob, sicer se raje opremite s sodobnimi pripomočki, ki bodo delo kakovostno opravili namesto vas.

Primerjava med sonično in rotacijsko zobno ščetko

Električne ščetke so na voljo v dveh osnovnih različicah, katero boste izbrali, pa je odvisno samo od vas.

• Sonične zobne ščetke s podolgovato glavo čistijo zobe s hitrim vibriranjem ščetin, ki razbija strukturo zobnih oblog. Njihova glava se ne giblje, zato jih lahko varno uporabljate v neposredni bližini dlesni, tudi če so vaše občutljive.
• Rotacijske zobne ščetke umivajo zobe z obračanjem okrogle glave sem in tja za 90 stopinj, kar razbije in odstrani zobne obloge. Rotacijske ščetke so lahko pri čiščenju nekoliko natančnejše, a so zaradi vrtenja običajno manj prijazne do dlesni, zato se jim izognite predvsem, če imate občutljive dlesni ali izpostavljene zobne vratove.

2. korak: Medzobna nega je pomembna

Nobena zobna ščetka, niti električna, ne more prodreti v vse prostore med zobmi. Na njihovo čiščenje pogosto pozabljamo, zaradi tega pa hitro pride do težav z zobmi. Karies se pri odraslih pojavlja predvsem v medzobnih prostorih, zato je drugi pomemben korak dobra medzobna nega.

V ustni higieni danes kot najučinkovitejši pripomočki za nego zob doma kraljujejo zobne prhe. Z vodnim curkom boste v hipu očistili obloge, kamen in ostanke hrane iz medzobnih prostorov in vseh drugih skritih kotičkov ustne votline, hkrati pa boste prijetno zmasirali dlesni.

Kakovostne ustne prhe najdete v ponudbi priljubljenih svetovno priznanih blagovnih znamk, kot so Philips Sonicare, ETA, Sencor in Oral B. Pri njihovi izbiri bodite pozorni na najmočnejši tlak vode, dodatne funkcije in prostor v vaši kopalnici; določene ustne prhe lahko namreč zasedejo kar nekaj prostora, druge pa so primerne tudi za potovanja.

3. korak: Ne pozabite na jezik

Verjetno ni presenečenje, da ponoči v ustni votlini nastaja manj sline kot podnevi. Prav zato se obloge ne razgrajujejo in odplavljajo po naravni poti, temveč se kopičijo na zobeh in jeziku. Morda se vam zdi, da jutranje umivanje zob v boju z zobnimi oblogami več kot zadostuje, a to ne drži povsem. Ostanki zobnih oblog se skupaj z bakterijami z neumitega jezika že v eni uri znova naberejo na umitih zobeh.

Prav bakterije na jeziku so glavni krivec tudi za neprijeten jutranji zadah. Z enostavnim, a priročnim pripomočkom, kot je strgalo za jezik, jih boste učinkovito odstranili tako rekoč z enim samim potegom. Uporabljajte ga vsaj dvakrat na teden pred umivanjem zob in uživajte v svežem dahu!

4. korak: Biserno beli zobje

Zdrava raven samozavesti je izraz naših notranjih občutij. Če svoje zobe skrivate zaradi neprivlačnih madežev od živil, cigaret ali kave, so priročni seti za beljenje zob odlična in preprosta rešitev, da poskrbite za samozavesten nasmeh. Z beljenjem zob doma lahko njihov videz spremenite že v nekaj tednih, brez obiska zobne ambulante in zapletenih posegov. Pri tem se omejite le na povsem varne izdelke, ki ne morejo poškodovati vaše zobne sklenine.

Izberete lahko iz pestre ponudbe belilnih izdelkov:

• Belilna peresa za preprosto odstranjevanje pigmentnih madežev z zob. Pero za zobe deluje že takoj po nanosu, njegov učinek pa je dolgotrajen.
• Belilne paste so odlične za dolgotrajno ohranjanje rezultatov beljenja, hkrati pa vašemu nasmehu zagotovijo bleščeč sijaj.
• Belilni geli se nanašajo z belilnimi trakovi ali s prilagodljivimi ustniki za nanos. Prvi rezultati so vidni v nekaj dneh, proces beljenja pa lahko traja tudi več tednov.
• Beljenje z LED-svetlobo je neboleča metoda za beljenje zob doma, ki temelji na sodobni tehnologiji. LED-svetloba aktivira belilni gel v posebej oblikovanem ustniku, ki nato učinkovito odstranjuje madeže.

Za sijoč nasmeh lahko preprosto poskrbite iz udobja svojega doma, zakaj bi torej odlašali?

Estrada

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste