Sestavine
500 g starega kruha
2 jabolki
na drobno naribana lupinica ene (bio) limone
½ žličke mletega cimeta
4 jajca
600 ml mleka
100 g rjavega sladkorja
2 pesti rozin
50 g masla, narezanega na koščke
maslo za namastitev pekača
Priprava
1. Kruh narežemo na majhne kocke in damo v večjo posodo. Jabolki umijemo in naribamo. Damo ju v posodo h kruhu, pa še rozine, cimet in limonino lupinico. Premešamo.
2. Mešanico razporedimo v primeren, z maslom premazan pekač (naj bo kar globok!).
3. V manjši posodi razžvrkljamo jajca ter jih zmešamo z mlekom in sladkorjem. S tem prelijemo sestavine v pekaču in pustimo 15 minut, da se vse dobro prepoji. Če se vam zdi, da je tekočine premalo, kar dolijte mleko, seveda po občutku in postopoma.
4. Preden narastek prepustite pečici, ki ste jo ogreli na 180 stopinj, po njem razporedite lističe masla. Peče se od 30 do 40 minut, če je treba, vmes pokrijte s papirjem za peko, da ne bo narastek po vrhu preveč zapečen.
NAMIG
Poleti lahko v kruhov narastek po želji dodamo tudi katero drugo, sezonsko sadje.