Nasveti

Janina preobrazba: Prekrasno!

Andreja Comino
11. 2. 2023, 06.00
Deli članek:

'Nikoli si nisem mislila, da bom tudi sama kdaj vredna česa tako lepega,' je bila nad priložnostjo navdušena Nataša Pregar.

Mateja Jordovic Potočnik
Nataša Progar prej in potem


Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: terapevtki LITERAM Nataša in Špela Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Ljubljana

»Saj ne morem verjeti! Že kot otrok sem sanjala, da bi se nekega dne prepustila izkušenim frizerjem, vizažistki in stilistki, a sem bila prepričana, da je to rezervirano samo za zelo pomembne osebe, med katere seveda ne spadam.
Nikoli si nisem mislila, da bom tudi sama kdaj vredna česa tako lepega,« je zadovoljno povedala 33-letna Nataša Progar, ki izvira iz Dolenjske, sicer pa je od lani Kamničanka.

Nataša o sebi pravi, da je strastna raziskovalka življenja in vsega živega. Z vrsto življenjskih izkušenj, ki jo delajo modrejšo, je odlična sogovornica za poglobljene debate. Ne mara površinskih odnosov in tratenja energije za stvari, ki jih lahko z zrelim pogovorom rešimo v nekaj minutah. Največja prelomnica se ji je zgodila predlani, ko je dala odpoved v službi. Večino časa se je posvečala karieri, učenju, dogodkom in izobraževanjem. Znana je bila po pozitivni energiji, vedno nasmejana in človek mnogih talentov.

»Nikoli ne bom pozabila svojih občutkov 31. avgusta 2021, ko sem z do vrha nabasnim avtom po 14 letih prišla živet k staršem. Zadelo me je kot strela z jasnega, da sem šla 'nazaj' in ne naprej, da nimam nobenega načrta in sploh pojma, kaj si želim in kdo sem. Preveval me je občutek, kot da sem od sebe odrezala vse, kar sem poznala, živela in imela rada. V meni je zevala strašna praznina. Šele takrat sem ugotovila, kako sem ves čas hitela, gradila nekaj, kar se v trenutku konča,« je povedala.

Devet mesecev se je tako posvečala samorefleksiji, se borila za vsaj nekaj zaslužka in upala na odgovor, kam naprej. V karierni načrt je namesto naslednjih korakov v karieri začela pisati ljubezenski zapis. Tako se je začelo v njej razkrivati veselje do pisanja. Brskala je po spletu in naletela na podjetje, s katerim so pozneje hitro našli skupne točke. Zdaj pregleduje besedila pred objavo na spletu. Rada piše in deli svoje izkušnje. Pomaga pri raznih snemanjih v podjetjih, prireja celo seminarje. Uživa v delu in brez dlake na jeziku govori tudi o demonih, ki jih je premagala.

Natašo lahko bolje spoznate tekom zgodbe, objavljene v reviji Jana, št. 6, 07. 02. 2023.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

Nataša je prišla na preobrazbo z izsušenimi lasmi in neizrazitimi kodri. Frizerki sta jo komaj prepričali za novo barvo las. Ko je pristala, sta se lotili dela. Pobarvali sta jo v naravnem odtenku, ki se lepo ujame z barvo njenih oči in polti, za nameček pa sta ji naredili še Literamovo nego in ji z uporabo posebnih izdelkov utrdili kodre. Edino striženju sta se odrekli, saj si silno želi dolgih las.

Mojstrici ličenja Manci Maselj pa se je sproščeno prepustila, ta pa ji je povedala, kakšni odtenki ji pristojijo in najbolje poudarijo njeno polt, oči ter novo barvo las. »Pri Nataši sem zatem, ko sem ji oči občrtala s črnim tušem, uporabila naravne rjavkaste odtenke ter jih dopolnila še z rožnatimi za kontrast in več svežine. Na trepalnice sem ji nanesla izdatno plast črne maskare. Vse skupaj sem zaokrožila z rožnato šminko na ustih in rožnatim senčilom na licih,« je razložila Manca, Nataša pa je, ko se je pogledala v ogledalo, samo še dahnila: »Prekrasno!«

revija Jana
V prodaji je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste