ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: preprosto
Sestavine
- 4 jajca
- 1 dl mleka
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici drobnega rjavega sladkorja
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 4 žlice gostega robidovega kompota ali marmelade
- 4 rezine en dan starega belega kruha
- 25 g masla
Priprava
1. Jajca na rahlo stepemo, nato jih skupaj z mlekom, vaniljevo aromo in rjavim sladkorjem damo v globoko posodo. Vse skupaj stepemo.
2. Kremni sir stepemo s sladkorjem v prahu, da dobimo namaz. Z njim premažemo dve rezini kruha, obložimo ju z žlico robidovega kompota ali marmelade in pokrijemo s preostalima rezinama, tako da naredimo sendviča. Položimo ju v jajčno mešanico in pustimo 30 sekund, preden ju obrnemo in ponovimo postopek še z drugo stranjo.
3. Maslo stopimo v veliki ponvi, da se začne peniti, nato sendviča na vsaki strani pečemo od 3 do 4 minute, da postaneta zlato zapečena in rahla. Prerežemo ju napol in postrežemo z dodatnim robidovim kompotom ter kepico sladoleda (po želji).
NAMIG
Nimate robidove marmelade? Nič hudega, nadomestite jo lahko s katero koli drugo.
Še več krasnih receptov boste našli v reviji Jana, št. 4, 24. 01. 2023.
V kioskih vaš čaka tudi prav posebna Janina priloga: