Sestavine
· zavitek že razvaljanega listnatega testa
· 50–80 g na tanke rezine narezane kuhane šunke ali pršuta
· 4 žlice naribanega sira
· lesene paličice za ražnjiče
· za dekoracijo: izkoščičene zelene olive (lahko tudi črne ali mini paradižnike)
Priprava
1. Listnato testo odvijte in razgrnite. Potresite na tanko z ribanim sirom in pokrijte z rezinami šunke ali pršuta.
2. Zrežite na trakove, široke približno 2 cm. Vsak trakec posebej zvijte v obliko smrečice in nataknite na paličico. Na vrhu pustite malce prostora za dekoracijo.
3. Položite na pekač in specite v pečici na 170 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut. Ko so »smrečice« lepo zlato zapečene, vzemite iz pečice.
4. Na vrh zapičite zeleno olivo za dekoracijo in postrezite. Najboljše so mlačne, lahko pa jih jemo tudi hladne.
Še več prazničnih receptov najdete v reviji Jana, št. 52, 27. 12. 2022