Zrezki z mocarelo in paradižnikom
Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Sestavine: 8 svinjskih zrezkov (po 100 g), 250 g mocarele v kosu, 2 zrela čvrsta paradižnika, 80 g bazilikinega pesta, 2 žlici olja ali 25 g masla, sol, poper, 8 listkov sveže bazilike za okras.
Priprava: Mocarelo narežemo na 16 rezin, paradižnika očistimo in vsakega narežemo na 8 rezin. Zrezke solimo in popramo, nato jih v ponvi na olju ali stopljenem maslu na visoki vročini pečemo 2 minuti na vsaki strani. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Popečene zrezke skupaj s sokom preložimo v primeren pekač. Vsakega premažemo s pestom, obložimo z 2 rezinama paradižnika in 2 rezinama mocarele. Pekač postavimo v ogreto pečico (funkcija žar) in pečemo 5 minut. Pečene zrezke okrasimo z lističi bazilike in takoj postrežemo.