Pujski za srečo
Za 24 pujskov
Priprava: 50 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 300 g moke, 100 g sladkorja v prahu, 1 zavoj vaniljin sladkorja, 1 jajce, 200 g margarine ali masla, 48 čokoladnih kapljic.
Priprava: Zmešamo moko, sladkor v prahu in vaniljin sladkor. Ločimo beljak od rumenjaka in slednjega dodamo sladki moki skupaj z maslom oziroma margarino. Zgnetemo v gladko testo in po potrebi dodamo še moke. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini 4 mm na tanko. Z dvema okroglima kozarcema različnih velikosti izrežemo krogce. Na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo velike testene kroge in nanje damo manjše kroge. Z zobotrebcem naredimo sredi majhnih krogcev dve luknjici. Iz ostankov testa oblikujemo še trikotnike za ušesa in jih položimo na spodnji testeni krog. Pečemo 15 minut. Ohlajenim pujskom dodamo še čokoladne kapljice za oči.
Več v Zarji št. 52, 24.12.2018