Nasveti

Velika Janina preobrazba Vlasta Zebec

Jana
9. 3. 2010, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za mnoge je januar najbolj depresiven mesec v letu: novoletna praznovanja so minila, ostanejo pa kakšen glavobol, odvečni kilogrami in luknje v denarnici. Za Mariborčanko Vlasto Zebec pa je to lep mesec, še posebno letošnji, saj je praznovala abrahama. Domači so ji pripravili praznovanje, ki ga ne bo nikoli pozabila. Za posebno darilo pa je poskrbela tudi sama, saj si je za petdeseti rojstni dan zaželela nove podobe. Po štirih urah, ki jih je preživela v našem lepotnem studiu, je domov odhajala prešerno razpoložena: »Sprememba, ki sem jo pričakovala, je več kot dosežena! Strokovnjaki so odlično opravili svoje delo,« je bila zadovoljna.

Vlasta je po poklicu prodajalka. »Delam v trgovini s tekstilom, kar mi je v veliko veselje. A to ne pomeni, da sem ves čas obkrožena z oblekami, nasprotno, z njimi nimam opravka, saj prodajam zavese in drug tekstil za gospodinjstvo. V službo rada hodim, saj imam nenehno opravka z novimi barvami, vzorci in kombinacijami. Zelo rada sem na tekočem z novimi smernicami v opremljanju doma,« je povedala ta gospa, ki je šla v službo že pri osemnajstih letih. »Takrat so bili takšni časi, da smo morali v službo takoj po končani šoli. Nikoli mi ni bilo žal, da nisem študirala in da sem si zelo hitro ustvarila družino. Tako imam zdaj že 32 let delovne dobe in 29 let staro hčer, ki me je že razveselila z vnukinjo Zalo,« je ponosno dejala. Vnukinja ji polepša dneve in babica rada priskoči na pomoč, kadar jo je treba varovati ali kadar zboli in ne more v vrtec.

Vlasta je že od nekdaj zelo aktivna ženska. Včasih si je čas krajšala z ročnimi deli in reševanjem križank. Zdaj pa ji je v veliko veselje počitniška hišica v bližini Kamnice, kamor se umaknejo iz središča Maribora, kjer sicer živijo. V naravi se spočije in sprosti. Za Vlasto je vsak torek poseben praznik. V službi imajo naročeno Jano in zaposlene si jo podajajo iz rok v roke, saj si želi vsaka prelistati svojo najljubšo revijo. In prav stran, na kateri je preobrazba, pritegne največ pozornosti Vlastinih sodelavk. Občudujejo popolnoma vsakdanje ženske, ki zberejo pogum in se pustijo polepšati. Tokrat je ena izmed srečnic prav Vlasta.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja:

Vlasta obiskuje frizerja enkrat do dvakrat na mesec. Največkrat ji oblikuje klasično pričesko, barva pa se kar sama doma. Tokrat je moral frizer ukrotiti Vlastine naravne kodre, ki so bili tudi precej sivi. Lase ji je precej skrajšal, strigel jo je asimetrično, pobarval pa na mahagonijev odtenek, ki mu je dodal še malce zlato bakrene barve. Na koncu ji je lase le oblikoval s prsti, saj je nova pričeska takšna, da jo bo Vlasta zlahka urejala doma.

»Vsak dan se potrudim in se naličim. A še nikoli mi ni nihče povedal, kaj mi pristoji, zato sem zelo hvaležna mojstricam ličenja za trud in prijaznost,« je pohvalila vizažistko, ki ji je najprej nanesla podlago, nato pa prefinjeno osenčila oči. Uporabila je ličila kakovostne znamke Art Deco; z njimi je poudarila spodnjo veko, obrobila naravno linijo očesa, nanesla zelenkasta senčila na veke ter s črno maskaro izdatno poudarila trepalnice. Na lica je Vlasti nanesla malce senčila v barvi breskve, na usta pa šminko v pudrasti rožnati barvi. »Na preobrazbi sem se zelo zabavala, vsi ste bili enkratni, pa še takšno spremembo ste dosegli, kot sem jo pričakovala!«

Tekst: Andreja Comino

Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Stiliranje: Tanja Skok

Ličenje: Katarina Setnikar Lenčar za blagovno znamko Art Deco

Lasna kozmetika: z.one

Pričeska: Tadej Kaube Frizirnica, Pekrska 6, Maribor, oblačila: tunika S Oliver, nakit H & M. Za gostoljubje se zahvaljujemo Srednji frizerski šoli Ljubljana.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste