Nasveti

Velika Janina preobrazba Marija Krkovič

Jana
9. 3. 2010, 14.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Marija Krkovič prihaja iz Boršta pri Cerkljah ob Krki. Letos bo dopolnila 44 let, a ji jih ne bi nihče prisodil. Ta drobna ženska je nenehno v gibanju in ni ga športa, ki se ga ne bi lotila. Zato ima postavo, ki ji jo lahko upravičeno zavidajo tudi pol mlajše ženske. Ko pa so ji naši frizerji in mojstrice ličenja izpolnili še željo po novi pričeski in ličenju, je bila v trenutku videti vsaj deset let mlajša!

Marija dela v vojašnici v Cerkljah. Šola ji ni najbolj dišala, zato je šla delat že s šestnajstimi leti. »V teh kriznih časih, ko pri poročilih vsak dan gledamo, koliko podjetij je šlo v stečaj in koliko ljudi je spet ostalo brez dela, sem vesela, da imam službo,« je povedala in dodala, da vsak dan komaj čaka, da se lahko posveti možu in najstniškima sinovoma. »Živimo ob Krki in poleti ga ni dneva, da se ne bi v njej skopali. Zadnja leta je tako zelo čista, da sploh ne čutimo potrebe, da bi šli na morje. Po reki se vozimo s čolnom in se vsake toliko ustavimo. To so res nepozabni trenutki,« je prepričana. Z njo se strinja tudi mlajši sin, ki mu sploh ni všeč na morju. Krke se je tako navadil, da ne mara slane morske vode. Sicer pa je Marija ženska, ki ne zdrži dolgo na enem mestu. »Nenehno moram biti v gibanju, sicer postanem nemirna. Vsak dan vsaj eno uro rolam, kolesarim ali hitro hodim. Pozimi pa obožujem smučanje in drsanje. Pa tudi v hribe grem zelo rada,« je dejala. Doslej pa ni imela sreče s frizerji, zato se je tudi odločila za preobrazbo.»Rada sem urejena, pa tudi mož rad vidi, da se naličim in imam lepo pričesko. A mi v vseh teh letih ni uspelo najti frizerja, ki bi mi znal ustreči. Pogosto se mi zdi, da na meni preizkušajo nove modne smernice ali pa se šele učijo. Zato sem si želela, da bi končno nekdo prisluhnil in ustregel mojim željam. Vašim strokovnjakom je to končno uspelo, za kar sem jim zares hvaležna,« je povedala za konec.    Nasvet frizerja in mojstrice ličenja: Marija je imela ob prihodu na preobrazbo malo narastka, lasje pa so bili trajno skodrani. »To ni bila napačna odločitev, saj ima zelo tanke lase, s trajnim kodranjem pa je njen frizer dosegel bujnejšo pričesko,« je povedal frizer Martin. Odločil se je, da ji pusti trajno. Lase ji je malce skrajšal, s čimer je dosegel, da so postali lažji in se laže oblikujejo. Lasem je poskušal odvzeti oranžen odtenek in jih pobarvati bolj na rjavo. Z novo obliko pričeske in svežo barvo je bila Marija zelo zadovoljna, še posebno ker je bila zelo pripravljena na spremembe.  

Marija je mojstricam ličenja povedala, da se liči le za kakšne posebne priložnosti, sicer pa ni najbolj vešča ravnanja s čopičem in barvicami. Zato je radovedno opazovala, kako so ji na obraz nanašale zelo kakovostna ličila blagovne znamke Art Deco. Seveda so jo naličile tako, da so ji na videz skrile leta, z ličili iz najnovejše kolekcije pa so ji na obrazu pričarale mladostno svežino in novo energijo.

 

Tekst: Andreja Comino

Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Stiliranje: Tanja Skok

Ličenje: Katarina Setnikar Lenčar za blagovno znamko »Art Deco«

Lasna kozmetika: z.one

Pričeska: Martin Gros za Tinefrizer, Glavni trg 26, 2380 Slovenj Gradec, oblačila: Comma, nakit H & M. Za gostoljubje se zahvaljujemo Srednji frizerski šoli Ljubljana.

 

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste