Sestavine: 200 g regrata + 1 čebula + 1,5 litra čiste kokošje juhe + maslo + sladka smetana + 2 rumenjaka + moka + sol + beli poper + muškatni orešček + 2 stroka česna + 3 vejice peteršilja.
Priprava: Na maslu prepražimo sesekljano čebulo in česen, pomokamo, premešamo in zalijemo z vročo kokošjo juho. To prevremo, potem pa s paličnim mešalnikom temeljito premešamo in precedimo. Precejeno juho znova pristavimo in zavremo, vanjo stresemo narezan regrat ter kuhamo nekaj minut. Začinimo s soljo, sveže mletim belim poprom in ščepcem naribanega muškatnega oreščka. V skodelici na gladko razmešamo sladko smetano in rumenjake. Juho odstavimo, nato pa vanjo vmešamo že pripravljeno mešanico. Juho postrežemo s popečenimi kruhovimi kockami in na drobno sesekljanim peteršiljem.